BlogA szeretet olyan, akár a fény

A szeretet olyan, akár a fény

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szeretet olyan, mint a fény, ahányszor csak meg akarjuk ragadni, kicsúszik a kezünkből. Olyan szó, ami gyakran jönne ajkunkra, de elnémulunk, mielőtt kiejtenénk. Közeli ismerősnek hisszük, de amikor köszönteni kellene, nem ismerjük fel arcát, s elbátortalanodunk. Ha megfigyeljük, ez a kor ,amelyben élünk, olyan szeretettípust állít elénk, mely szükségszerűen gazdag érzelmekben. Lépten-nyomon ezt tapasztalhatjuk. És mégis félünk, hogy elhagy bennünket, s akkor még mélyebb lesz a lelkünkben keletkezett kráter, mint azelőtt volt. Ennek ellenére elmondhatjuk, hogy jobb szeretni, mint szeretet nélkül élni.

Fotó: Marco Lazzaroni
Fotó: Marco Lazzaroni

Krisztus Urunk óta ismert igazság, hogy az Atyától származott a Fiú és a szeretet mélységéből a Szentlélek. A Fiú mindig szeretettel fordul az Atya felé és viszont, s ez az örök szeretet viszi előbbre a világot. Amikor szeretünk vagy szeretettel beszélünk, akkor olyan forrásból táplálkozunk, amely a Szentháromság képmása. Ez az érzés minden ember lelkében ott csirázik a teremtés óta. Bármilyen másfajta szeretet önmagunk vagy mások bálványozását eredményezi. A beteg emberi szív folyamatosan a leépülés útján halad. De a harcban, a nehéz helyzetben sem szabad megadnia magát, még akkor sem, ha oly gyakran magára marad. Csak a tiszták látják Istent. Ma azonban a tisztaság erénye teljesen ellentétes a szeretettel. Úgy beszélünk róla, mint gátlások következményéről,vagy olyan fékről, amitől meg kell szabadulni. Legtöbben úgy értelmezik a tisztaságot, mint szabad választást, mintha a test, amelyben lakunk, nem szentély lenne vagy ház, mely nem kaphat parancsokat. Az ilyen gondolkodásúaknak azt mondanám, hogy az igazi gátlás, amit vonszolunk, történelmi hiba, amely még abból a korból származik, mielőtt Jézus vállára vette volna a keresztfáját. És szeretetüzenetében megsemmisítette a hibát, mi azonban tehetetlenségünkben tovább éltetjük, s szenvedjük néhány kellemetlen hatását. Rajtunk múlik, hogy igazat mondjunk még ma.

Számomra világos, hogy a szeretet örök igazságon alapszik és, hogy hazugság volna zavaros sötét emberi érzelmek labirintusára korlátozni. A SZERETET LEGNAGYOBB GESZTUSA, AMIT EMBER ISMERHET, AZ JÉZUS SZENVEDÉSTÖRTÉNETE.

Ezek ismeretében érdemes elgondolkodni felajánlásaink intenzitásán: képesek vagyunk-e felajánlani Istennek kezdeményezéseinket.

A vágy jelen van minden emberben „csak szeretni vágyom és arra, hogy szeressenek engem.”

Természetesen ez olyan kívánság ,hogy ez nem irányul bárkire, csak olyan valakire, aki szívünk szerint tudna bennünket is szeretni.

A nosztalgia – melyet akkor érzünk, ha teljesül a vágyunk – jelzi, hogy a modern ember szerencsétlensége nem az, hogy nem akar szeretni, hanem nem tudja kit szeressen, és azt sem, hogy hol pihenhetne meg a szíve. Így az ember hazátlan egyik tapasztalattól a másikig.

Mi szeretetben élő emberek legyünk a remény jelei a célját kereső világ számára!!!!

„Kérlek, ne vágd ketté azt, ami egy… A szeretet benned van, mégsem tudod szavakkal körülírni. A legbátrabb képzelőtehetséggel sem tudsz mesélni arról, mit érzel, amikor szeretsz. A szeretet – akárcsak a boldogság, a hűség és az igazság – egy magasabb világból érkezik, onnan, ahol nem kell hozzá szó, hogy érezni tudd, és kifejezd. A szeretet létezéséhez nincs szükséged szemre, fülre, kézre, színekre, hangokra, mozgásra; ahhoz, hogy élni tudj vele, nincs szükséged semmire magadon kívül. A szeretetnek azonban szüksége van rád: te vagy a szeretet küldötte. A földre érkezvén, magaddal együtt a szeretet hírét is elhoztad – így te magad lettél a szeretet.” (Hioszi Tatiosz)

Benedek Judit

A bejegyzést Benedek Judit küldte, a Filantropikum.com nyereményjátékára, amelynek fődíja egy kétszemélyes parajdi hétvége.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek