BlogA szeretet fontossága

A szeretet fontossága

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szeretet szerintem egy nélkülözhetetlen érzés, talán a legfontosabb is. Egy lelkileg is egészséges életben ez az érzés elengedhetetlen. Sajnos napjainkban egyre több a mindennapok szürkesége által “elnyomott” ember és ezáltal kevesen figyelnek oda az igazi belső értékekre is.

Fotó: Gisela Giardino
Fotó: Gisela Giardino

A szeretet elsősorban megerősít minket. Ha az embereket kérdezzük arról, hogy mit is jelent valójában, mindenki másképp nyilatkozik róla. Az tény, hogy mindenki számára mást és mást jelent, de az biztos, hogy egy kellemes, megerősítő érzés. Mindenki számára fontos az, hogy tudja, hogy valaki mellette áll, segíti, megérti és feltétel nélkül elfogadja olyannak, amilyen. Ez magában már önbizalmat nyújt nekünk. A szeretet tiszteletet, becsületet és áldozatot követel annak érdekében, hogy másoknak igazi örömöt okozhassunk. Sokszor az emberek csak akkor jönnek rá az érzések meg a lelki gazdagság fontosságára, mikor már túl késő. A szeretetet be kell vezetnünk a mindennapjainkba is és nem kell félnünk kimutatni azt szeretteinknek, hogy mit érzünk. Nem azt jelenti, hogy minden nap ajándékokkal kell elhalmoznunk őket, de néha egy kedves szó, egy ölelés, a megértés sokkal többet ér mindennél.

Fontos az, hogy szeressünk és szeretve legyünk. A mindennapokra nem unalmas, rutinszerű, felesleges időként kell tekintenünk, hanem olyan időegységre, amely boldoggá tehet, értelmet ad életünknek, ha jól tudjuk kezelni azt. A szeretet boldoggá tesz minket.Van-e annál jobb, ha az időnket szeretteinkkel tölthetjük és megfoghatjuk kezüket? Sok ember számára mindez felesleges, pedig valójában hatalmas értéke van és ez tesz minket nemesebbé, emberibbé. Egy szeretett személy elvesztése hatalmas fájdalmat okoz, de el kell fogadjuk az élet körforgását és újra erőre kell kapjunk. A szeretet mindenhol megtalálható, csak keresnünk kell: úgy a családban, mint a munkahelyen vagy bárhol máshol. Minden ember szívében valahol ott lapul, csak esélyt kell adnunk neki, hogy előjöjjön. A szeretetet nem csak az emberek érzik, hanem az állatok is. Sokszor ők is úgy viselkednek és megértőnek tűnnek, mintha értenék szavunkat. A szeretetben fontos az, hogy saját magunk hasznát háttérbe szorítjuk és örvendünk annak is, ha másnak örömet okozhatunk. A szeretet nem irigykedik, hiszen szívből jövő igazi nemes érzés, ami nem engedi meg, hogy kívánjuk a más dolgait, sőt együtt örülünk vagy bánkódunk szerettünkkel.

A szeretet sok mindenre képes, megváltoztathatja az embereket, a mindennapjainkat és az életcélunkat. Engednünk kell, hogy áthatoljon rajtunk és a szeretet irányítson. Minden rajtunk áll, tegyünk hát érte!

Végezetül egy igaz és fontos idézetet említenék meg: „A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt, Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal; Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem fogy…”

A bejegyzést Barabás Emese küldte, a Filantropikum.com nyereményjátékára, amelynek fődíja egy kétszemélyes parajdi hétvége.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek