BlogA szeretet az maga az Isten

A szeretet az maga az Isten

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokszor elgondolkodtam azon, hogy mi is a szeretet, olvastam sokat és rájöttem habár mindenki másként éli meg, érzi, a közös benne ugyanaz! A szeretet olyan mint egy fa, én legalábbis így latom… a gyökér az édesanya, tőle kezdi el a növekedést és aztán fejlődik, ahogy nő úgy ágazik, gyarapodik.

Fotó: Laibin Eku
Fotó: Laibin Eku

A szeretet bennünk van, sokoldalú, sokszínű, nap mint nap tápláljuk, ápoljuk. Nemes érzés adni és kapni, ugyanakkor lehet csak adni és lehet csak kapni, de ez már nem az igazi, mert árnyékol. Árnyék a lelkünknek. Ha adunk és nem kapunk, viszonozni nem fele fele arányba kell, néha egy jó szó, egy mosoly már elég ahhoz hogy lelkünkbe besüssön a napsugár.

A szeretet az maga az Isten, akinek a lelkében él, az nem önző, az nem rosszindulatú, nem irigy. Vannak emberek, akik lelkében oly sok a szeretet hogy mindenkin és mindenhol önzetlenül segíteni akarnak, attól függetlenül ki is a másik, nem számít sem nyelv sem etnikai hovatartozás, aki ilyen ember az maga korul hinti-veti a jóindulatot, az ilyenekre szoktak mondani szeretetre méltó ember. A szeretet mindenkiben jelen van, csak nem mindeni tudja kiengedni, szárnyalni….

Fazakas Piroska

A bejegyzést Fazakas Piroska küldte, a Filantropikum.com nyereményjátékára, amelynek fődíja egy kétszemélyes parajdi hétvége.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek