KuriózumA szakértők szerint soha nem lenne szabad bevetni az ágyat!

A szakértők szerint soha nem lenne szabad bevetni az ágyat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legtöbb ember a következő reggeli rutin szerint indítja a napját: felébred, kimegy a mosdóba, megfőzi a kávét, megissza, reggelizik, beveti az ágyat, felöltözik, majd irány a munka, suli, egyetem stb.

Nos, itt van egy kis bökkenő, ugyanis tudósok szerint nem szabadna bevetni az ágyunkat.

A miértről a BBC-nek nyilatkozó Dr. Stephen Pretlove elmondta, hogy aki nem takarja le az ágyát, nem rendezi el szépen a takaróját, az szabadon hagyja az ágyneműt, ennek köszönhetően a poratkák kevésbé tudnak szaporodni, és így kevesebb allergén porszemcsét is termelnek, ami nem más, mint ezen mikroszkopikus teremtések ürüléke.

“Tudjuk azt, hogy a poratkák a nedves, párás környezetben életképesek, nos, ha szabadon hagyjuk az ágyat, akkor a takaróban, párnákban, lepedőn, matracban lévő nedvesség, izzadság könnyebben ki tud száradni, ami azt jelenti, hogy az atkák dehidratálttá válnak és végül elpusztulnak. Ez elsősorban a légzési nehézségekkel, asztmával küzdők számára lenne nagy segítség.” – nyilatkozta Dr. Stephen Pretlove.

Ezt már olvastad? A legtöbb ágymatrac tele van penészgombával, poratkával és káros vegyületekkel! Lássuk, hogyan lehet kezelni a problémát!

Szóval, ha holnap reggel felébredsz, hagyd pár óráig szellőzni a fekhelyedet, a saját és környezeted egészségének érdekében!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek