KoktélA ritka arctumorral született 10 éves kislány figyelmen kívül hagyja azokat, akik...

A ritka arctumorral született 10 éves kislány figyelmen kívül hagyja azokat, akik kinevetik – mindenkit inspirál!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Gyerekként boldogulni a nagyvilágban nem könnyű feladat. Már zsenge korban meg kell vívnunk a magunk harcait, le kell győznünk a magunk hétfejű sárkányait. De ha ezekhez a megszokottnak nevezhető küzdelmekhez még egy veleszületett rendellenesség is társul, a felnőtté válás egy igazi kihívás.

Ilyen helyzetben van Autumn, a kansasi lány, aki 10 éves, és Lawrence-ben él a családjával. Ő nem egy szokványos 10 éves lány. Bár suliba jár, szeret biciklizni és színezni, na meg álmodozni, mint egy átlagos korabeli gyermek, Autumn mégis különleges. Egy arctumorral született, ami miatt életének minden napja egy megpróbáltatás.

A kislány 1-es típusú neurofibromatózissal született. Az NF1 egy olyan genetikai állapot, amely jóindulatú daganatok növekedését eredményezi az idegeken. Autumn-nak kettő is van: az egyik a hasán, ami nem látható. A másik viszont az arca jobb oldalán található, és az agyába nyúlik. Mérete elég nagy, ezért eltorzítja a kislány arcát, és zavarja őt a látásban. De sajnos egyelőre nem műthető.

Autumn és édesanyja

Furcsa kinézete miatt, Autumn minden nap megkapja a magáét. Csúnya dolgokat mondanak neki. Nevezték már a „Notre Dame-i púposnak” és „elefántembernek” is. El sem lehet képzelni ekkora kegyetlenséget!

Autumn azonban felemelt fejjel vesz minden akadályt, és a gonosz szavak egyszerűen leperegnek róla. Bajnokként kezeli az ujjal mutogatásokat, és már nem reagál arra az ostoba kérdésre sem, hogy „miért nézel így ki?”.

Lindsay, a kislány anyukája azt hitte, mélyebb nyomot fognak hagyni Autumn lelkében ezek a gonoszságok, de szerencsére nem befolyásolják annyira a lányát, mint ahogy ő azt gondolta volna.

Személy szerint ő Autumn legnagyobb rajongója. Ott van, hogy kenőccsel kenje be a bőrt a kislány szeme körül, és akkor is, amikor Autumn-nak be kell vennie a gyógyszert, melyet a tumor zsugorítására szed.

De van a kislánynak még egy sziklaszilárd támasza, a nővére. Riley igyekszik kiállni a húga mellett az iskolában, és megvédeni őt a gyermekek gonoszkodásaitól.

A kislány rengeteg bántást kap állapota miatt

Autumn gyakran cselekszik úgy, hogy a másik arcát is odafordítja a gyűlölködőknek ahelyett, hogy tiszteletet követelne ki magának. De Lindsay nem ennyire elnéző: ő azonnal odaszól, és emlékezteti őket, hogy gyakorolják az aranyszabályt – úgy bánjanak másokkal, ahogyan ők is szeretnék, hogy velük bánjanak.

Autumn esete egyébként cseppet sem mulatságos. Bár a daganatai reagálnak a gyógyszerre, és a méretükben csökkennek, a prognózis mégis bizonytalan. Ezért bármikor megtörténhet, hogy a tumorok hirtelen nőni kezdenek, és ha a lány arctumora nagyobb lesz, agyvérzést kaphat, vagy akár meg is halhat. Ennek dacára, ő pozitív marad.

Lindsay nagyon hálás, amiért olyan gyermeke van, aki minden reggel hajat és fogat mos, és grimaszol a tükörben. Szerencsés, hogy van egy kislánya, aki felajánlja, hogy megméri a saját vérnyomását a gyakori orvoslátogatásokon, aki rendkívül barátságos, független és határozott.

„Szerencsés vagyok, hogy olyan, amilyen, egyszerűen elfogadja magát, és mindenhez pozitívan áll hozzá” – fogalmazott az édesanya.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek