HolotropikumA híres idegsebész szerint ez az egészséges agy 10 alapvető parancsolata!

A híres idegsebész szerint ez az egészséges agy 10 alapvető parancsolata!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az egészséges agyműködés egy ugyancsak egészséges szervezetet feltételez. De mit tehetünk annak érdekében, hogy agyműködésünket frissen tartsuk minél hosszabb ideig?

Az alábbiakban Vlad Ciurea professzor megoszt velünk néhány értékes tanácsot e tekintetben!

A táplálkozás és az egészséges agyműködés szorosan összefügg!

„Agyunk akkor lesz boldog, ha minél több folyadékot fogyasztunk és oxigéndús levegőt biztosítunk számára, a cukor és zsírok helyett. Javasolt a nagy kakaótartamú csoki és a kávé fogyasztása, természetesen mértékkel. Az utóbbit fogyaszthatjuk reggel és délután is. A zöld tea szintén segíti a jó agyműködést, de esetében is tartsunk mértéket.” – mondja a szakember.

Ezt már olvastad? Idegsebész: “Az olvasás, a csokoládé, a jó zene vagy egy könnyed beszélgetés mindig fiatalon tartja az agyat!”

Az egészséges agyműködés 10 alapvető parancsolata!

1. Ki korán kel, egészséges marad!

Alexandru Ciurea, idegsebész szerint: az első parancsolat az, hogy reggel minél korábban keljünk fel, ahogyan a régi emberek tették, akik a tyúkokkal feküdtek és a kakasszóra ébredtek.

2. Tiszta levegő, egészséges agyműködés!

A reggeli kelést követően, ne a hűtő ajtaját nyissuk ki, hanem inkább menjünk ki a friss levegőre, feltöltve vele nemcsak a tüdőnket, hanem az agyunkat is.

3. Mozogjunk minél többet!

Igyekezzünk minél többet mozogni a reggeli friss levegőn, hogy beindítsuk a megfelelő vérkeringést. Mozogsz? – akkor létezel! – mondják a japánok.

4. Mozgás után vegyünk egy frissítő zuhanyt!

A reggeli mozgást mindig kövesse egy frissítő zuhany, mely élénkítően hat a szervezetre.

Ezt már olvastad? Neves idegsebész tanácsa: 8 óra munka, 8 óra pihenés és 8 óra szórakozás

5. A reggeli fontossága!

A zuhanyzást követően fogyasszuk el nyugodtan a reggelinket, telefonálás és a hírek megtekintése nélkül.

6. Egy bögrényi egészség!

Reggelinket koronázzuk meg egy bögre forró teával vagy kávéval, mely elfogyasztásának minden percét nyugodtan élvezzük ki.

7. Mosolyogjunk!

Agyunk legjobb barátja a mosoly! Igyekezzünk pozitívan hozzáállni az élet esetleges nehezebb pillanataihoz is!

8. Könnyű ebéd

Egy könnyű ebéd választásával szintén sokat tehetünk az egészségünkért. A zsíros, nehéz ebéd megterheli a gyomrot, ennek következtében az agyműködés lelassul.

9. A vacsora még könnyebb legyen

Vacsorára szintén könnyű étkeket fogyasszunk, húsok és zsírok nélkül. Ez ugyanis megterheli a hasnyálmirigyet, az emésztő rendszert, és a szívet. Az esetleges alkohol fogyasztás még jobban ront ezen a helyzeten, mely hosszú távon negatívan befolyásolja az egészségünket.

Ezt már olvastad? Idegsebész: “Az agy nem szereti a zsírt, a dohányt és az alkoholt, viszont szereti…”

10. A pihentető alvás elengedhetetlen

Figyeljünk a pihentető alvásra – mely az egyik legfontosabb parancsolat, és amelyet kevesen tartunk be. Hogy miért feküdjünk le korán? Azért, mert kísérletek bizonyították, hogy a pihentető alvás este 10-12 óra között következik be. Ezért hát kapcsoljuk ki a televíziót, a telefonunkat és pihenjünk! Mert ez idő alatt tisztul ki az agyunk is, valamint az összes belső szervünk, hogy másnap újult erővel nézhessünk szembe a kihívásokkal.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek