UtazásA felfedezőnek ajánlották az impozáns kastélyt

A felfedezőnek ajánlották az impozáns kastélyt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ugyan Kolumbusz Kristóf a maga idejében sosem lakott ilyen ingatlanban, a modern építészet egyik műremeke mégis az ő személyének lett felkínálva.

Fotó: Loriana
Fotó: Loriana

A bizánci, gótikus és mudéjar stílusokat ötvöző kastély Spanyolországban, Benalmadena városában tornyosul, és Kolumbusz Kristóf emlékének tiszteleg minden pompájában: a Santa Maria hajó kicsinyített orra, jelképek, szimbólumok vannak elrejtve szerte az épületben.

Fotó: Ismael Zniber
Fotó: Ismael Zniber
Fotó: Manuel Alqsar
Fotó: Manuel Alqsar

Elsőre úgy tűnhet, mintha valamely Grimm mese királyának lakhelye lenne, mégis csupán 1994-ben készült. Esteban Martin 7 évet szentelt életéből arra, hogy műremekét tető alá hozza, és mindezzel az amerikai kontinens felfedezőjének állíthasson tiszteletet. Mindezek mellett egy rekordot is sikerült összehozni: a Guiness Rekordok Könyve szerint Colomares Kastélya ad otthont a világ legkisebb kápolnája számára, amely csupán 1,96 négyzetméteres.

Fotó: Ismael Zniber
Fotó: Ismael Zniber
V Sweet
V Sweet

Colomares Kastélya ma sólymászatként működik minden szemet gyönyörködtető tulajdonsága ellenére, valamint egy hüllőfarm is működik benne, és Benalmadena közkedvelt turistalátványossága is egyben. Amennyiben Spanyolországban, Malaga városában járunk, feltétlenül látogassunk el ide is!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek