KoktélA világ első Down-szindrómás házaspárja 28 éve kelt egybe - még mindig...

A világ első Down-szindrómás házaspárja 28 éve kelt egybe – még mindig ugyanúgy szeretik egymást

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Gareth és Deana Tobias története a tökéletes bizonyíték arra, hogy a szerelem valóban nem ismer határokat. Ők a világ első Down-szindrómás házaspárja – nemrég ünnepelték meg 28. házassági évfordulójukat. A nehézségek ellenére szerelmük kiállta az idő próbáját, sőt, talán még erősebbé is vált az évek múlásával.

Gareth és Deana tinédzser korukban találkoztak, még 1981-ben egy közösségi központban. Gareth akkor 17, Deana pedig19 éves volt.

Gareth saját bevallása szerint „igazi nőcsábász” volt, hiszen korábban már három barátnője is volt. Azt is elárulta, hogy amikor megpillantotta Deanát, azonnal beleszeretett.

„A megfelelő nőt választottam, és ez Deana volt” – mondta feleségéről.

Deana is első látásra beleszeretett leendő férjébe, akinek ugyanolyan vörös haja volt, min neki. Már rögtön az első találkozásuktól kezdve elválaszthatatlanok voltak, bár kezdetben csak barátságként indult a kapcsolatuk. 10 évvel később az angliai Blackpoolban nyaralva jegyezték el egymást, éppen Deana születésnapján.

1992. július 4-én házasodtak össze 40 legközelebbi családtagjuk és barátjuk jelenlétében. Most, 28 évvel később, még mindig ugyanolyan boldogok, és bár természetesen ők is vitatkoznak, mint minden házaspár, végül mindig sikerül közös nevezőre jutniuk. „Azt hiszem, erről szól egy tartós házasság” – mondta egyik szomszédjuk, Lorraine Heyworth.

Deana és Gareth régebb gyakran jártak kempingezni, esténként pedig táncolni, de most, hogy idősebbek, és nem tudnak annyit kirándulni, inkább a helyi bárban randevúznak esténként.

Gareth hetente három napot dolgozik egy helyi élelmiszerboltban, és Deana nagyon büszke a férjére. „Mindig együtt vagyunk, kivéve, amikor dolgozik, sokat nevetünk és vigyázunk egymásra” – mondja.

Gareth szereti a munkáját, és büszke is rá, mivel az ő keresetéből élnek, és ebből futja a rendszeres randi estekre is a bárban.

A házaspár rutinjával még a szomszédok is tisztában vannak – általában megisznak egy italt a bárban, aztán dominóznak, de ha éppen alkalmuk van rá, szívesen táncolnak is.

Gareth és Deana továbbra is elválaszthatatlanok, és nagyon boldogok együtt. A történetük pedig más Down-szindrómás pároknak is inspirációt adhat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek