Kuriózum9 létfontosságú tanács mindenkinek. A neurológusok most megtanítanak, hogy hogyan legyél boldog

9 létfontosságú tanács mindenkinek. A neurológusok most megtanítanak, hogy hogyan legyél boldog

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Minden ember egyik legnagyobb álma és célja ebben az életben a boldogság elérése. Sokan úgy gondoljuk,hogy ez csak akkor érhető el, ha elég gazdagok, szépek, okosak, és sikeresek vagyunk. Bármennyire is fura, egyedül rajtad múlik a boldogságod: te irányítod gondolataidat és érzéseidet.

9 létfontosságú tanács mindenkinek. A neurológusok most megtanítanak, hogy hogyan legyél boldog

Az elmúlt években számos kutatást végeztek a depresszió tanulmányozásával kapcsolatban, azt vizsgálva, hogy az emberek hogyan lehetnének boldogabbak és elégedettebbek. A neurológusok szerint létezik 9 olyan viselkedési forma, melyet beiktatva az életedbe, sokkal boldogabb lehetsz.

1. Beszélj az érzéseidről és problémáidról

Ha egy barátoddal, családtagoddal vagy terapeutával beszélsz a problémáidról, olyan, mintha valaki levenné a válladról a súlyt, valósággal megkönnyebbülsz. Többé nem fog kínozni a tehetetlenség érzése, újra a kezedbe veszed a sorsod irányítását, megkönnyebbülsz, és nem tűnnek már olyan ijesztőnek a problémák.

2. Egyenként old meg a problémákat

Biztosan ismerős neked is az érzés, amikor éjszaka álmatlanul forgolódsz, és úgy érzed, hogy teljesen kilátástalan a helyzeted. Ilyenkor gondolatban a problémák óriási méretűvé duzzadnak, és meg vagy győződve róla, hogy neked van a legrosszabb életed. Próbálj megnyugodni, és elaludni, majd másnap vedd szépen sorba a problémák megoldását. Kezd a legkisebbel, majd mikor kipipáltad azt, haladj tovább. A megoldás sikerélményt ad, az agyad pozitív jutalmazásban részesül, és már nem fogod olyan kilátástalannak látni a helyzetet.

Ezt már olvastad? A hála jobb emberré tesz – így változtass az életeden a hála segítségével!

3. Mondd gyakrabban, hogy “köszönöm”!

Tanulmányok alapján kimutatták, hogy, akik rendszeresen gyakorolják a hálát, azok sokkal boldogabbak. Figyeld meg, mennyi mindenért lehetsz hálás egy nap, már az olyan kis dolgokat is megköszönheted magadban, mint a reggeli kávé, vagy a tiszta ivóvíz. A “köszönöm” szó segít az élet pozitív aspektusaira összpontosítani.

4. Tanulj minden nap valami újat

Minden alkalommal, amikor valami újat tanulsz, beindul a dopamin termelődés, az agy alkalmazkodik a dinamikus környezethez, és elégedettség érzés keletkezik. Az új ismeretek elsajátítása boldoggá tesz.

5. Ölelés fontossága

Szakértők szerint napi négy ölelés hozzásegít ahhoz, hogy boldogabb és elégedettebb legyél. Az érintés hiányát az agyunk ugyanúgy érzékeli, mint a fizikai fájdalmat. Kimutatták, hogy a depressziós személyek állapotán nagyon sokat javíthat az ölelés.

Ezt már olvastad? Ezért van szüksége a testnek minden nap az ölelésre

6. Napsütés

A téli időszakban sokkal kevesebb napsütés ér, ezért ilyenkor megnő a depresszióval, hangulati ingadozással küzdő emberek száma. A D-vitamin fontos szerepet játszik a szerotonin, vagyis a boldogsághormon termelődésében. Éppen ezért már az első tavaszi napsugarak beköszöntével próbálj minél több időt tölteni a napon. Ha stresszes, szorongó, nyugtalan vagy a munkahelyeden, menj ülj ki egy padra, és napozz 10-15 percig, és máris megváltozik a hangulatod.

7. Testmozgás

A testmozgás hatására az agy endorfinokat termel, ezért van az, hogy egy kis séta, futás, vagy edzőtermi tevékenység után sokkal boldogabbnak érzed magad. Az endorfin hormon fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, de gondoskodik a jókedvről, a nyugalomról, és a pozitív hozzáállásról is.

8. Minőségi alvás

Ha nem alszol elegendő időt, nem csak álmos, hanem nyugtalan, elégedetlen és stresszes is leszel. Az alvási problémák hatására pedig felerősödnek a depressziós tünetek. Ha rendszeresen nem tudsz aludni éjszaka, próbáld ki a jógát vagy a meditációt.

Ezt már olvastad? Finnországban bevezetik a munkahelyi alvásidőt, és ez nem vicc!

9. Pozitív emlékek

Próbálj a közelmúltban történt pozitív emlékekre gondolni, a nyaralásra, vagy a hétvégi kirándulásra, és meglátod, hogy a megnövekedett szerotonin szint hatására sokkal boldogabb, és kiegyensúlyozottabb leszel. Hasonló hatást érhetsz el akkor is, ha a közelgő, jövőbeli eseményekre pozitívan gondolsz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek