Ha azt szeretnéd, hogy jó napod legyen, ölelj meg valakit, hiszen ez a gesztus minden emberből pozitív érzést vált ki, erősíti az barátságot, az összetartozást, a társas kapcsolatokat.

Ezért van szüksége a testnek minden nap az ölelésre
Fotó: Pixabay.com

Liz Bonis, a Local 12 News Cincinnati csatorna egészségüggyel foglalkozó riportere szerint az ölelés, függetlenül, hogy ki adja, és ki kapja, jótékonyan hat az egészségre, hiszen növeli az oxitocin nevű boldogság hormon termelődését, ami nem más mint egy neurotranszmitter, ami felerősödve növeli a boldogság és öröm érzetek intenzitását az agyban, ezért javul a közérzet, valamint csökken a stressz, a feszültség.

Sőt, az ölelés vágyfokozó hatással bír, és javítja a szexuális teljesítőképességet. Ez is szintén az oxitocin nevű hormonnak köszönhető, ami ezek mellett a pihentető alvásban is szerepet játszik, de védi a szívet, legalábbis erről szól a Észak-Karolina Egyetemen végzett kutatás.

Ugyancsak Liz Bonis számol be a Pittsburgh-i Carnegie Mellon University által készített kutatás eredményeiről is, miszerint az, aki gyakran ad és kap napi szinten ölelést, kevesebb az esélye annak, hogy valamilyen, a stressz által okozott betegség miatt szorul orvosi kezelésre.

Összefoglalva, az ölelés által az életed pozitívabbá, boldogabbá, egészségesebbé, szexibbé válhat. És a legjobb, hogy mindez nem kerül semmibe, ezért ne fogd vissza magad, hanem minden lehetőséget használj ki, hogy ölelkezhess!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.