Holotropikum6 jel, ami a kalcium-hiányra utal, a 6-ik egyértelmű jele ennek!

6 jel, ami a kalcium-hiányra utal, a 6-ik egyértelmű jele ennek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

6 jel, ami a kalcium-hiányra utal!

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, amire az emberi szervezetnek szüksége van, az a kalcium. Amellett, hogy fontos szerepet játszik a csontok erősségének kialakításában és megőrzésében, még stabilizálja a vérnyomást, a hormonok termelését is.

Most következzen 6 jel, ami kalcium-hiányra utal!

1. Száraz bőr

Ha gyakran száraz a bőröd, akkor ezt a kalcium-hiány is okozhatja. Ha pikkelysömörtől, vagy ekcémától szenvedsz, ebben az esetben is érdemes kalcium tablettákat fogyasztanod.

2. Fáradtság

Ha gyakran vagy letargikus, fáradékony, úgy érzed, hogy nincs semmi energiád, akkor ezt okozhatja az is, hogy kevés a szervezetedben a kalcium. Gondoskodj ezen ásványi anyag pótlásáról.

3. Depresszió

Egyes kutatások szerint a kalcium-hiány hozzájárulhat a depresszió kialakulásához, vagy legalábbis felerősítheti annak tüneteit.

4. Álmatlanság

A kalcium befolyásolja a melatonin nevű elalvást elősegítő hormon termelődését, de ha kevés van jelen ebből az ásványi anyagból, akkor egyértelműen kevesebb melatonin képződik, így nehezebb fog menni az elalvás.

5. Gyakori megbetegedés

Az immunrendszer megfelelő működésében is szerepet játszik a kalcium, ezért ha valakinél hiány alakul ki, akkor gyakoribbá válhatnak a megfázásos betegségek. Ezért is érdemes kalcium-kiegészítő készítményeket fogyasztani.

6. Izomgörcsök

Ha az éjszaka során izomgörcsöket tapasztalsz a lábaidban, karjaidban, akkor az a kalcium-hiány egyértelmű jele. A görcsök egyébként nappal is kialakulhatnak, akár séta, mozgás közben. A megoldás a kalciumpótlás.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek