Holotropikum5 figyelmeztető jel, mely valamiféle szívproblémára utalhat!

5 figyelmeztető jel, mely valamiféle szívproblémára utalhat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szívproblémák lehetnek örökletesek is, ezért érdemes felkutatni a családfánkat, hogy tisztán lássuk a helyzetet, viszont kialakulhatnak a nem megfelelő életvitel miatt is. A testünk minden esetben próbálja jelezni, ha valami baj adódna, ez nincs másként a szívproblémák esetében sem.

5 figyelmeztető jel, mely valamiféle szívproblémára utalhat!

A szívproblémák korai jelei felismerésével akár életet is menthetünk!

1. Fizikai megterhelés esetén nagyon könnyen kifárad a szervezet

Ha nyugisabb, kevésbé aktív személy vagy, akkor a fáradtság csak ritkán látogat meg, viszont ha egy valódi energiabomba vagy, aki a hét minden napján pörög és hirtelen erőtlennek érzed magad, oly annyira, hogy a feladataidat sem vagy képes elvégezni, akkor ennek utána kell járni. Ezt gyakran az váltja ki, hogy a szív nem pumpál elegendő oxigénes vért a test különböző pontjaihoz, ahol a fizikai munka miatt nagy szükség lenne rá. Ha lépcsőzés közben megszédülsz az is emiatt lehetséges.

2. Hálószobai gondok

Itt most inkább a férfiakra gondolunk, hiszen az erekciós probléma figyelmeztető jel lehet főleg a fiatalabb korosztály számára. A szívproblémáknak ezen jele szinte klasszikusnak számít, hiszen itt is a szívvel van a baj, amiért nem pumpál elegendő vért.

Ezt már olvastad? Az összetört szív szindróma egy valóban létező betegség!

3. Magas vérnyomás

Közismerten a magas vérnyomás számtalan szívbetegség előjele lehet, mint például szívroham, stroke. Magas vérnyomás esetén a szív sokkal jobban kell dolgozzon ahhoz, hogy a vért keringetni tudja. Emiatt az extra megerőltetés miatt a szív fala megvastagszik, ami gátolja a megfelelő működését. A magas vérnyomást sokáig nem is fedezik fel, mindaddig, amíg nem válik súlyossá.

4. Hirtelen jövő és hosszabb ideig tartó köhögésroham

Nem összetévesztendő a megfázás és a nátha okozta köhögéssel, mert az pár napon belül elmúlik. Ezt a fajta köhögést a tüdőben felgyülemlett folyadék okozza, mely köhögés révén tisztulnak ki a szervezetből. Ez nagyon veszélyes lehet, mert ha nem kezelődik ki károsítja a tüdőt, ami pedig egyenes út a további szív problémák kialakulásához.

Ezt már olvastad? A szív néma gyilkosa! – Hosszú ideig nem mutat semmilyen látható külső tünetet

5. Kéz- és lábzsibbadás

Néhány ember számára a végtagzsibbadás mindennapos lehet, ebben az esetben az illető tudja a mögöttes okát, lehet az akár sérülés is. Viszont, ha nem szenvedtünk sérülést és csak úgy a semmiből tör elő a zsibbadás, az szívproblémákkal köthető össze. Mivel a szív nem pumpálja megfelelőképpen a vért, az a vénákban lelassul és ez okozza a zsibogást.

A szív egészségét nem szabad elhanyagolni, mert az az éltető szervünk. Ha bármi furcsát tapasztalsz, fordulj orvoshoz kivizsgálásért, hogy időben kezelni tudják és ne okozzon komolyabb bajokat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek