Kuriózum4 udvarias válasz, ami a leggonoszabb embereket is lefegyverezheti!

4 udvarias válasz, ami a leggonoszabb embereket is lefegyverezheti!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nincs az az ember, aki képes lenne teljesen megőrizni a hidegvérét, ha alaptalanul, igazságtalanul megvádolnák, szidni kezdenék. Azonban az életben vannak olyan helyzetek, amikor érdemes megőrizni a nyugalmat, és csendesen, de határozottan vissza lehet verni a szóbeli agressziót.

4 udvarias válasz, ami a leggonoszabb embereket is lefegyverezheti!

Erre következzen most négy mondat, amely segít rendezni a konfliktust.

1. “Köszönöm”

Ha valaki udvariatlan veled szemben, neked nem kell úgy viselkedned. Éreztesd a “támadóval”, hogy te nem alacsonyodsz le az ő szintjére. Mond azt, hogy “köszönöm”, ettől egy szót sem tud szólni az agresszor, majd fordíts hátat és távozz emelt fővel.

2. “Igazad van”

Ezzel az egy mondattal szinte azonnal le tudod nyugtatni a támadót. Jobb, ha látszólag egyetértesz vele, és igazat adsz neki, hiszen így máris kivetted a kezéből a fegyvert, és ártalmatlanná tetted.

3. “Megsérted az érzéseimet”

Ha neked esik valaki, akkor közöld vele, hogy a megjegyzései sértőek rád nézve. Ezzel bűntudatot keltesz az illetőben, így nagy az esélye, hogy abbahagyja a támadást, és megpróbál más hangnemben beszélni veled. És legközelebb már nagyobb tisztelettel fog viszonyulni hozzád.

4. “Neked mindig valami negatív megjegyzést kell tenned rám?”

Ha valaki folyamatosan beszól neked, megjegyzéseket tesz rád, egyszerűen fordulj oda hozzá, nyugodt, őszinte hangnemben kérdezd meg, hogy miért csinálja ezt, miért jön mindig valami negatívummal, ha rólad van szó. A legtöbb ember ért a szép szóból, és leáll.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek