123 napig tartottak életben egy agyhalott terhes nőt, aki végül egy egészséges ikerpárnak “adott” életet!

Az orvostudomány történetében ez volt a leghosszabb idő, amikor egy klinikai halál állapotában lévő terhes nőt sikerült életben tartaniuk, egészen addig, amíg világra hozta gyerekét.

A 21 éves, ikreket váró Frankielen da Silva Zampoli Padilha 2016. október 21-én egy agyvérzés következtében kómába esett és ha az orvosoknak nem sikerült időben lépniük, nemcsak a nőt vesztették volna el, hanem két magzatát is.

Az orvosok úgy döntöttek, hogy a babákért fognak elsősorban küzdeni, mivel a szívhangjuk jó volt, így 123 napig mesterségesen tartották életben édesanyjukat, hogy az ikerpár, egy kisfiú és egy kislány fejlődni tudjon. A technológiának és a fennvalónak hála, tavaly februárban végül megszületett Asaph és Anna Victoria. A terhesség hátralévő ideje alatt az orvosoknak sikerült mesterségesen táplálniuk az édesanya testét, hogy a két kisbaba megfelelő táplálásban részesülhessen.

A szülés után a család úgy döntött, hogy felajánlja a fiatal édesanyja szerveit, hogy ezzel más betegeken is segíteni tudjanak az orvosok.

Muriel Padilha, a 24 éves édesapa szerint az ikerbabák születése egy igazi csodának számít, ami az orvosok szakmai felkészültségének is köszönhető.

“2016 októberében, miközben hazafelé jöttem a munkából, Frankielen felhívott, hogy siessek gyorsan, mert annyira fáj a feje és a hátul a nyaka, hogy érzi, azonnal elájul” – mesélte az előzményéket Muriel. Mire a  férfi hazaért, a felesége már reszketett a fájdalomtól, hányt is. A párnak volt még egy 2 éves kislánya, Isa Beatriz, akit a nagymamájára hagytak, majd a szülők azonnal a kórházba siettek.

“Azt akarom, hogy készülj fel arra, ami következni fog, mert érzem, hogy a kórházból én már nem fogok hazamenni” – mondta a férjének Frankielen. Ezek voltak az utolsó szavak, amelyeket Muriel feleségétől hallott.

Mielőtt beértek volna a kórházba, a fiatal nő elájult, majd később az orvosok megállapították, hogy agyvérzést kapott, és már semmit sem tudnak tenni érte, és ez egyben a kisbabák végét is jelenti. De ekkor csoda történt, hiszen ugyan a nő agyhalott volt, a teste mégis működött egy ideig, így a babák életben maradtak az anyaméhben.

Muriel erős keresztény hitű ember, azért imádkozott, hogy erőt adjon magának, gyerekeinek és elhunyt feleségének. Egyik éjszaka felesége megjelent álmában és azt mondta: “Drágám, én már nem térhetek vissza hozzád, én itt fogok maradni ezen a csodás helyen. Neked még dolgod van az ottani életben, helyt kell állnod, vigyáznod kell a gyerekekre, légy erős.”

123 nap után az orvosoknak sikerült császármetszéssel világra segíteniük az ikreket, akik 3 hónapra inkubátorba kerültek, mivel koraszülöttként látták meg a napvilágot.

Dr. Dalton Rivabem szerint nagyon kevés az esélye annak, hogy a magzat, ez esetben a magzatok, képesek legyenek egy ilyen helyzetben is életben maradni.

Később a férj egy Facebook bejegyzésben üzent a feleségének: “Köszönöm, hogy boldoggá tettél és annyi szeretetet adtál nekem, amit sosem fogok elfelejteni. Szeretlek.”

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top