Kuriózum123 napig tartottak életben egy agyhalott terhes nőt, aki végül egy egészséges...

123 napig tartottak életben egy agyhalott terhes nőt, aki végül egy egészséges ikerpárnak “adott” életet!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az orvostudomány történetében ez volt a leghosszabb idő, amikor egy klinikai halál állapotában lévő terhes nőt sikerült életben tartaniuk, egészen addig, amíg világra hozta gyerekét.

A 21 éves, ikreket váró Frankielen da Silva Zampoli Padilha 2016. október 21-én egy agyvérzés következtében kómába esett és ha az orvosoknak nem sikerült időben lépniük, nemcsak a nőt vesztették volna el, hanem két magzatát is.

Az orvosok úgy döntöttek, hogy a babákért fognak elsősorban küzdeni, mivel a szívhangjuk jó volt, így 123 napig mesterségesen tartották életben édesanyjukat, hogy az ikerpár, egy kisfiú és egy kislány fejlődni tudjon. A technológiának és a fennvalónak hála, tavaly februárban végül megszületett Asaph és Anna Victoria. A terhesség hátralévő ideje alatt az orvosoknak sikerült mesterségesen táplálniuk az édesanya testét, hogy a két kisbaba megfelelő táplálásban részesülhessen.

A szülés után a család úgy döntött, hogy felajánlja a fiatal édesanyja szerveit, hogy ezzel más betegeken is segíteni tudjanak az orvosok.

Muriel Padilha, a 24 éves édesapa szerint az ikerbabák születése egy igazi csodának számít, ami az orvosok szakmai felkészültségének is köszönhető.

“2016 októberében, miközben hazafelé jöttem a munkából, Frankielen felhívott, hogy siessek gyorsan, mert annyira fáj a feje és a hátul a nyaka, hogy érzi, azonnal elájul” – mesélte az előzményéket Muriel. Mire a  férfi hazaért, a felesége már reszketett a fájdalomtól, hányt is. A párnak volt még egy 2 éves kislánya, Isa Beatriz, akit a nagymamájára hagytak, majd a szülők azonnal a kórházba siettek.

“Azt akarom, hogy készülj fel arra, ami következni fog, mert érzem, hogy a kórházból én már nem fogok hazamenni” – mondta a férjének Frankielen. Ezek voltak az utolsó szavak, amelyeket Muriel feleségétől hallott.

Mielőtt beértek volna a kórházba, a fiatal nő elájult, majd később az orvosok megállapították, hogy agyvérzést kapott, és már semmit sem tudnak tenni érte, és ez egyben a kisbabák végét is jelenti. De ekkor csoda történt, hiszen ugyan a nő agyhalott volt, a teste mégis működött egy ideig, így a babák életben maradtak az anyaméhben.

Muriel erős keresztény hitű ember, azért imádkozott, hogy erőt adjon magának, gyerekeinek és elhunyt feleségének. Egyik éjszaka felesége megjelent álmában és azt mondta: “Drágám, én már nem térhetek vissza hozzád, én itt fogok maradni ezen a csodás helyen. Neked még dolgod van az ottani életben, helyt kell állnod, vigyáznod kell a gyerekekre, légy erős.”

123 nap után az orvosoknak sikerült császármetszéssel világra segíteniük az ikreket, akik 3 hónapra inkubátorba kerültek, mivel koraszülöttként látták meg a napvilágot.

Dr. Dalton Rivabem szerint nagyon kevés az esélye annak, hogy a magzat, ez esetben a magzatok, képesek legyenek egy ilyen helyzetben is életben maradni.

Később a férj egy Facebook bejegyzésben üzent a feleségének: “Köszönöm, hogy boldoggá tettél és annyi szeretetet adtál nekem, amit sosem fogok elfelejteni. Szeretlek.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek