KuriózumZárd ki ezt a 8 dolgot a életedből, és sokkal sikeresebb ember...

Zárd ki ezt a 8 dolgot a életedből, és sokkal sikeresebb ember leszel!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

„Nem érdekel, hogy mit gondoltok rólam. Én nem gondolok rátok egyáltalán.” – Coco Chanel.

Kellemesen tölt el az érzés, hogy azt gondolod, a legjobb módja a céljaid elérésének az, ha minél több tapasztalatot és ismeretet gyűjtesz. Gyakran azonban, ha sikerül levetkőznöd pár régi szokást, mely visszahúz, sokkal könnyebben eléred a sikert. Tégy egy próbát!

1. Hagyj fel azzal, hogy kifogásokat keresel

Ha megtörtént már veled, hogy elbuktál egy feladatot, ne a kollégáidat, a beosztottjaidat vagy a szeretteidet hibáztasd. Meg kell értened, hogy csakis te vagy a felelős azért, ami veled történik az életben. Amennyiben kifogásokat keresel, csak hazudsz önmagadnak, ettől pedig nem lesz jobb és sikeresebb az életed.

2. Szabadulj meg a perfekcionizmustól

A tökéletesség nem létezik, egyszerűen lehetetlen elérni – csakis az időd vesztegeted rá. Senki sem tökéletes, viszont apró lépésekkel, bárki válhat jobb emberré.

3. Vetkőzd le a félelmeidet

A legtöbb ember alábecsüli önmagát. Hallgatnak, amikor mondaniuk kellene valamit. Sosem vállalnak kockázatot, mert félnek, hogy balul sül majd el, rettegnek a kudarctól. Ez a viselkedés azonban csak megakadályozza őket abban, hogy felfedezzék, mire képesek. Vetkőzd le a félelmeidet, és bizakodva tedd meg az első lépést az álmaid irányába.

4. Ne akarj mindent irányítani

Képtelenség mindent kézben tartani, és még ha sikerülne is, ez nem vezet téged előbbre a siker útján. Épp ellenkezőleg: fölösleges stresszel ruház fel, elszomorít, elbizonytalanít és csalódást okoz.

5. Változtasd meg a véleményed

Sokan életük végéig ugyanabba az elvbe és véleménybe kapaszkodnak anélkül, hogy tágítanák a látószögüket, és más irányba pillantanának. Igyekezz minél több ismeretet és tapasztalatot szerezni, mert percről percre értelmesebbé, okosabbá válhatsz.

6. Kerüld a „mérgező” embereket

Keresd az optimista emberek társaságát, létesíts velük kapcsolatot, és beszélgessetek minél többet. Ők majd támogatni fognak a siker felé vezető utadon. Magabiztosságot, önbizalmat adnak neked, és feloldoznak a stressz alól.

7. Ne csak a szerencsére számíts

Természetesen, kell némi szerencse is ahhoz, hogy a céljaidat elérd. De sose várj rá karba tett kézzel.

8. Hagyj fel azzal, hogy igent mondasz (ha valójában nemet szeretnél)

Amennyiben mindig mindent elfogadsz, magadra vállalsz, azt jelenti, csak az idődet vesztegeted azzal, amit igazából nem is akarsz megtenni. Végy erőt és bátorságot magadon, merj nemet mondani.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek