HolotropikumVigyázat! Ez történik a szervezetünkkel, ha üres gyomorra kávét iszunk!

Vigyázat! Ez történik a szervezetünkkel, ha üres gyomorra kávét iszunk!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A finom kávéban nagyon sok antioxidáns található, amelyek megvédenek a rákos sejtek elszaporodásától. Tehát a kávé, ha mértékkel fogyasztjuk, nagyon is egészséges.

Vigyázat! Ez történik a szervezetünkkel, ha üres gyomorra kávét iszunk!

A kávéban található egyik legerősebb antioxidáns a klorogénsav, amely a gyümölcsökben is megtalálható, többek között hozzájárul a cukorbetegség megelőzéséhez, mivel mérsékli a cukor felszívódását a szervezetben, így nem csak a vércukorszintet tartja kordában, hanem megakadályozza a cukrok zsírokká való átalakulását, így megelőzve az elhízást, a klorogénsav pedig csökkenti a sejtek gyulladását, elzsírosodását, így nem alakul ki oly könnyedén például a narancsbőr.

Azonban vigyázat, ha üres gyomorra iszunk kávét, akkor a klorogénsav problémákat okozhat a gyomorban, hiszen az antioxidáns a táplálékban tudja kifejteni jótékony hatását, az üres gyomorban már emésztési panaszokat idézhet elő, főleg, ha kávézás után sokat eszünk, így például a fehérjék lebontása nehezebben megy végbe, ami elsősorban puffadást, a gyomorsav szintjének megemelkedését, bélgyulladást, hányingert, vagy a legrosszabb esetben rákot is okozhat.

Ezt már olvastad? Ha egészségesebben szeretnél élni, tegyél ebből a keverékből a reggeli kávédba!

A táplálkozási szakértők ezért azt ajánlják, hogy reggelizés után igyuk meg a kávét, vagy ha nem is tudunk reggelizni, legalább egy fél kiflit együnk meg, előtte vagy legalább egy picit tejet töltsünk bele és csak utána kortyoljuk el a feketét.

Az sem jó, ha rögtön felkelés után iszunk kávét, mert az hozzájárul a kortizol stresszhormon szintjének megemeléséhez, ami ha hosszú távon fennáll, több egészségügyi problémával is szembe találhatjuk magunkat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek