OtthonVastag, égési lerakódások vannak a vasalódon? Pár szuper módszer, ami segít a...

Vastag, égési lerakódások vannak a vasalódon? Pár szuper módszer, ami segít a megtisztításban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Elég egy apró hiba, és ha nem megfelelő hőmérsékleten vasalod ki az adott textildarabot, például olyant, amely műszálakat is tartalmaz, könnyen odaragad, rásül a készülék forró aljához, amit nem egyszerű eltávolítani.

Vastag, égési lerakódások vannak a vasalódon? Pár szuper módszer, ami segít a megtisztításban!

De még sincs minden veszve, így most következzen pár hasznos trükk, ami segít megszabadulni az odaégéses lerakódásoktól!

1. Ha nem túl nagy az odaégés, és csak egy kevés, vékony réteg van rátapadva a vasaló talpához, akkor egy szivacs nem dörzsis részével, némi meleg vízzel és mosogatószerrel le lehet sikálni a koszt.

2. Áztass be egy tiszta rongyot, törlőkendőt oxigénes vízbe, majd alaposan sikáld végig a talpat, eltávolítva a szennyeződéseket, lerakódásokat.

3. Egy darab száraz, házi szappannal súrold meg a vasaló talpát, majd egy papírtörlővel töröld tisztára és fényesre.

4. Nagyon finom csiszolópapírral súrold le az odaragadt dolgokat a vasaló aljára. De előbb borítsd le egy vékony textilanyaggal a fémet, és utána súrold, hogy ne okozz felületi sérülést.

5. Az égési foltokat el lehet távolítani pár csepp egészségügyi szesszel és egy kis összegyűrt alumínium fólia segítségével, csak óvatosan dörzsöld végig a felületet.

6. Ha az egészségügyi szesz nem segített, akkor használj acetont.

7. A megsárgult foltokat egy kevés citromlével is el lehet távolítani, főként ha még szódabikarbónát is használsz a sikálás során.

8. Ugyanez érvényes a szódabikarbóna és ecet habzó, tisztító hatására is, így nyugodtan kipróbálhatod azt a módszert is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek