OtthonÜvegházat alakított ki a házukból a svéd házaspár, hogy egész évben zöldségeket...

Üvegházat alakított ki a házukból a svéd házaspár, hogy egész évben zöldségeket termeszthessenek, télen kevesebbet kell fűteniük!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ember szíve meglágyul, ha ránéz azokra a képekre, amelyek egy svéd család házát mutatják be, ahol szinte mindig kellemes hőmérséklet uralkodik, és minden zugban hasznos zöldségek, gyümölcsök teremnek az év szinte összes napján.

Az ok egyszerű: Marie Granmar és Charles Saciolotto úgy döntöttek, hogy kijátsszák a 9 hónapig tartó svéd telet, és létrehozzák a saját, mini mediterrán klímájukat, így a családi fészekből üvegházat alakítottak ki.

Svédországban a lakosság nagyrésze már szeptember közepén bekapcsolja a fűtést, a téli szezon egészen május közepéig eltarthat. Azonban az üvegházban élő család 3 hónapot képes megspórolni a fűtésszezonban, így ők “csak” 6 hónapon keresztül kell megoldják a lakás melegítését.

Marie elmondása szerint az otthonukban télen is az az érzésük, mintha nyár, tavasz lenne, hiszen odakint havazhat, vagy eshet az eső, bárki kiülhet a teraszra, ahol kellemes hőmérséklet uralkodik.

A nyári hónapokban sem kell attól tartani, hogy odabent elviselhetetlen lesz a hőmérséklet, mivel a lakást borító ablakok egy része automatikusan felnyílik, ha a hőmérséklet odakint meghalad egy bizonyos hőfokot, így biztosítva a lakás szellőzését.

És nyilván egy ilyen üvegházban az is remek, hogy a hideg időszakban is lehetőség adódik arra, hogy friss zöldségeket termesszenek, de nyáron megteremnek az olyan mediterrán különlegességek is, mint a füge, vagy a szőlő.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek