KuriózumÚgy gyúrják az olasz nagyik a tésztát, hogy attól tapsol a fél...

Úgy gyúrják az olasz nagyik a tésztát, hogy attól tapsol a fél világ

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Napjainkban szinte minden tizedik ember vloggol vagy bloggerkedik, ezért a legnagyobb videómegosztó oldalon is szép számban találunk különbnél-különb témákkal foglalkozó csatornákat.

Ilyen kutakodás útján leltünk rá erre a nem mindennapi YouTube csatornára is, ahol olasz nagymamák és idős asszonyok mutatják be a valódi tésztakészítés minden csínját-bínját.

A „Pasta Grannies” avagy a Tészta-Nagyik nevezetű csatorna nem új keletű, mivel közel 176.000 feliratkozót számlál, és olyan videókat kínál a közönségnek, melyek révén hamisítatlanul végigkövethetik az autentikus tésztakészítés fortélyait.

A csatorna létrejöttéhez Vickie Bennison neve fűződik, ugyanis az ő fejéből pattant ki az ötlet, hogy mi lenne, ha nem csak írott formában őriznék meg a hagyományos recepteket, hanem valódi olasz nagymamák készítenék el azokat a szemünk láttára.

„Észrevettem, hogy a főzőtudományokat már nem igazán adjuk át a fiatal generációnak. – írta Vickie a Pasta Grannies weboldalán – Az olasz nők (és férfiak) manapság már túl elfoglaltak, hogy idejüket a konyhában töltsék. Természetesen a tésztakészítés nincs kihalófélben, de inkább kereskedelmi irányt vett, mintsem hogy a saját családunknak készítsük el a fogásokat. Így hát a videóimon keresztül ünnepelem ezeket a tehetséges nőket”

A csatorna működése óta közel 220 nagyi közreműködésével készülnek a finomabbnál finomabb olasz fogások. Olaszország minden szegletéből kerestek fel öreg néniket, hogy a videón keresztül adják át tudásukat a fiatalabb generációnak.

A Pasta Grannies minden csütörtökön jelentkezik új videóval, ezért minden héten, ha csak virtuálisan is, de egy újabb gasztronómiai kiránduláson vehetünk részt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek