Úgy gyúrják az olasz nagyik a tésztát, hogy attól tapsol a fél világ

Napjainkban szinte minden tizedik ember vloggol vagy bloggerkedik, ezért a legnagyobb videómegosztó oldalon is szép számban találunk különbnél-különb témákkal foglalkozó csatornákat.

Ilyen kutakodás útján leltünk rá erre a nem mindennapi YouTube csatornára is, ahol olasz nagymamák és idős asszonyok mutatják be a valódi tésztakészítés minden csínját-bínját.

A „Pasta Grannies” avagy a Tészta-Nagyik nevezetű csatorna nem új keletű, mivel közel 176.000 feliratkozót számlál, és olyan videókat kínál a közönségnek, melyek révén hamisítatlanul végigkövethetik az autentikus tésztakészítés fortélyait.

A csatorna létrejöttéhez Vickie Bennison neve fűződik, ugyanis az ő fejéből pattant ki az ötlet, hogy mi lenne, ha nem csak írott formában őriznék meg a hagyományos recepteket, hanem valódi olasz nagymamák készítenék el azokat a szemünk láttára.

„Észrevettem, hogy a főzőtudományokat már nem igazán adjuk át a fiatal generációnak. – írta Vickie a Pasta Grannies weboldalán – Az olasz nők (és férfiak) manapság már túl elfoglaltak, hogy idejüket a konyhában töltsék. Természetesen a tésztakészítés nincs kihalófélben, de inkább kereskedelmi irányt vett, mintsem hogy a saját családunknak készítsük el a fogásokat. Így hát a videóimon keresztül ünnepelem ezeket a tehetséges nőket”

A csatorna működése óta közel 220 nagyi közreműködésével készülnek a finomabbnál finomabb olasz fogások. Olaszország minden szegletéből kerestek fel öreg néniket, hogy a videón keresztül adják át tudásukat a fiatalabb generációnak.

A Pasta Grannies minden csütörtökön jelentkezik új videóval, ezért minden héten, ha csak virtuálisan is, de egy újabb gasztronómiai kiránduláson vehetünk részt.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top