KuriózumTudtad, hogy a legtöbb lottómilliomos néhány éven belül elveszíti a pénzét és...

Tudtad, hogy a legtöbb lottómilliomos néhány éven belül elveszíti a pénzét és személyi kölcsönre szorul?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!


Számos történetet hallani, hogy lottómilliomosok pillanatok alatt elherdálják az óriási vagyonukat, majd utcára kerülnek.

Jobb esetben még fel tudnak venni személyi kölcsönt, hogy újra rendbe hozzák az anyagi életüket. Ebben a bejegyzésünkben leírunk néhány érdekes vagy épp kissé szomorú példát azokról, akik hatalmasat nyertek és óriási nagyot buktak.

Lottómilliomosok, akik mindenüket elvesztették

Nyertesből bankrabló

James Heyes 1998-ban 19 millió dollárt nyert a Kalifornia Super Lottón. Alig tudta élvezni a nyereményt, mert a volt feleségének sikerült kikényszerítenie belőle a nyeremény felét. James heroin függő lett, ami hetente 1000 dollárjába került. A pénze emiatt rendkívül gyorsan elfogyott, s ahhoz, hogy fenn tudja tartani az életszínvonalát, nekiállt bankot rabolni. 2018-ban 33 hónap börtönre ítélték James-t.

Milliomosból szénszállító

Michael Carroll szemétgyűjtő csak 19 éves volt, amikor 2002-ben megnyerte a lottót, s így 14.4 millió dollárnak megfelelő összeget sikerült zsebre tennie. Gyorsan vett magának egy hatalmas kúriát, arany ékszereket, de a drogok és az alkohol rabjává vált. Emiatt gyakran börtönben is volt, így a pénze 10 év alatt el is fogyott. Jelenleg már véget vetett a káros szenvedélyeinek, s szénszállítóként dolgozik, s örül, hogy adott neki az élet egy második esélyt, hogy a családjával tudjon időt tölteni.

Az adakozó lottó nyertes, aki most segélyből él

A szakmunkásként dolgozó Lou Eisenberg 5 millió dollárt nyert a New York Lottón, így korai nyugdíjba ment, majd szerettei között elosztogatta a nyereményét. Elvitte a családját nyaralni, adott pénzt a barátainak, s igyekezett mindig jó emberként élni. Ennek köszönhetően ma már elfogyott teljesen a pénze, és jelenleg 1800 dollárnyi segélyből él egy kis mobil házban Floridában.

Nyeremény után adósságok

William Post börtönben volt már hamisított csekkek kiállítása miatt, de amikor 1988-ban nyert 16.2 millió dollárt a Pennsylvania Lottón, azt hitte, hogy most minden anyagi problémája megoldódik. Testvéreinek segített létrehozni egy étterem, illetve egy használtautó bizniszt. Vett egy magánrepülőt (pilóta igazolvány nélkül) és persze egy óriási kúriát is. Az akkori barátnője beperelte, hogy adja neki oda a vagyonának a harmadát, de ezt nem adta neki oda, így zárolta a bíró a pénzét. A testvére pedig bérgyilkost küldött rá – sikertelenül. William 66 évesen halt meg, s addig rokkantsági segélyen élt.

Jótékonykodásból is megárt a sok

Egy építészeti vállalat tulajdonos, John Whittaker arra ébredt 2002 karácsonyán, hogy megnyerte a Powerball 315 millió dolláros nyereményét. Mivel vallásos volt, így felépített két templomot, illetve létrehozott egy alapítványt, amely csak úgy az emberek bejelentésére kifizette a kérelmezők autó és lakáshiteleit. 2007-ben már nem maradt semmi sem a nyereményből, csak rengeteg pereskedés. John 2020-ban, 72 évesen halt meg, s előtte azt mondta az újságíróknak, hogy az emberek csak annyira fognak emlékezni rá, hogy ő volt az a lökött, aki megnyerte a lottót és mégis hoppon maradt a végén.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek