UtazásToplista: a világ legszebb vízesései

Toplista: a világ legszebb vízesései

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A víz csobogása csodákra képes, ha pihenésről és relaxálásról van szó. A látványa éppoly lenyűgöző és megnyugtató, akárcsak a hangja. A világ legszebb négy vízesését hozzuk most neked, amelyek közül bár egyet érdemes élőben is megtekintened, hogy ne csak virtuálisan, hanem emberközelben is megtapasztalhasd a természet erejét.

Fotó: Cedrennes - Flickr.com
Fotó: Cedrennes – Flickr.com

1. Svartifoss vízesés, Izland

Az izlandiak nyelvén, Svartifoss fekete vízesést jelent. Ez a vízesés a Skatafell Nemzeti Parkban található. Egyediségét és szépségét a megszilárdult láva adja, amely mederként szolgál az azon lecsobogó víznek. A vulkanikus kőzet oszlopokat is emelt a természeti képződmény köré. Ezek a bazalt-óriások számos építészt is megihlettek, akik Rejkjavik több épületét tervezték a kőzet alkotta formák mintájára.

Fotó: utazas.sk
Fotó: utazas.sk

2. Baatara vízesés, Libanon

A Baala néven is ismert Baatara vízesés egy beszakadt barlangnál jött létre. A víz különböző szintekről zuhog alá, 255 méter magasból. A vízesés a libanoni Tannourin tartományban található. A természeti képződményt a három híd vízesésének is nevezik, és egyike a világ legkülönlegesebb vízeséseinek, az emeletes jellegének köszönhetően.

Labassin
Fotó: Google Images

3. Labassin vízesés, Fülöp-szigetek

Étterem is épült a vízzuhatag alatt. A mesterséges vízesés a Fülöp-szigetek első vízerőművéhez tartozik, amely 1929-ből való. A Labassin gát megépítésekor jött létre, és számos turistát vonz magához. Nem csoda, hisz nem hétköznapi élmény egy vízfüggöny mögött elfogyasztani az ebédet!

RTEmagicC_tailanda.jpg
Fotó: Internet

4. Kék vízesések, Thaiföld

Thaifölde nem csupán a vízesések miatt érdemes ellátogatni, de tény, hogy ezek újabb okot adnak arra, hogy máris csomagolni kezdj! A Kék vízesések az ázsiai Erawan Nemzeti Park erdeiben találhatók. Érdekességük, hogy vizük meglepően kék, az általuk formált táj pedig lenyűgözően szép.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek