UtazásToplista: a világ 4 legszebb oázisa

Toplista: a világ 4 legszebb oázisa

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A sivatag nem szerepel a kedvenc uticélok között, sok ember számára. A homokdünék, a forróság és a púpostevék nem mindenkinek vannak ínyére. Azonban a világ sivatagjai nemcsak homokot és eszméletlen hőséget tartogatnak a turisták számára, hanem hűs oázisokat is, óriási pálmafákkal, különféle növényekkel és tiszta, friss vízzel!

Íme a világ 4 legszebb oázisa, ahová érdemes egyszer az életben ellátogatni:

Fotó: Charles Gadbois
Fotó: Charles Gadbois

1. Huacachina, Peru

Az amerikaiak oázisa a Perun áthaladó sivatag közepén található. Állandó lakossága 100 fő, emellett egy gyönyörű lagúnának, rengeteg pálmafának, szentjánoskenyérfának és egy látványos úszómedencének ad otthont. Huacachina elsősorban Ika város lakóinak relaxáló-üdülőhelye, továbbá azok a turisták látogatják, akik a sandboardingnak hódolnak.

Fotó: Dennis Jarvis
Fotó: Dennis Jarvis

2. Chebika, Tunézia

Chebika azon kivételes esetű oázisok egyike, amelyek a tunéziai hegyek és tavak szomszédságában jöttek létre. Holott kevésbé ismert, a kollekciónak számító oáziscsoportban mégis ő az, amely a legdramatikusabb élménnyel tud szolgálni a turistáknak: a folyamatos napsütéssel. Az év szinte teljes hosszában napsütésben fürdik, ezért is nevezik a Nap Kastélyának.

Fotó: Ulrich Latzenhofer
Fotó: Ulrich Latzenhofer

3. Herdubreidarlindir, Izland

Az izlandi Herdubreid térségben, a sziget magas hegyei között, a vulkanikus eredetű sivatag, az Odadahraun közepén, az oázis nem szolgál valami gazdag növényzettel, de annál inkább tartogat számos népszerű turisztikai útvonalat, amelyet sokan végig is járnak a zónában. A Trolladyngja vulkán által formált régi lávamező fantasztikus színeket tár elénk, lepipálva az izlandi környezet zordságát és ridegségét. A hely egyébként zűrzavaros múlttal is rendelkezik, ugyanis ide száműzték azokat az embereket, akiket gyilkossággal vádolt a társadalom.

Fotó: Roger Braunstein
Fotó: Roger Braunstein

4. Ein Gedi, Izrael

A Holt-tenger nyugati partjánál fekszik, és a legnagyobb oázisnak számít a térségben. A fogyasztható friss vízforrásainak köszönhetően több ezer éve lakott terület. A bibliai gyökerekkel is rendelkező oázis jelenleg 650 lakost számlál, és része azon fontos kereskedelmi útvonalnak, amely Izrael és Jordánia között vonul végig.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek