A termálvíz kiváló kezelési módszer, nem beszélve a jó levegőről, amely a lelőhelyet övezi, és a táj szépségét, ahol az megtalálható! Az alábbiakban a világ négy legszebb termálvíz-forrását mutatjuk be. Még a végén te is kedvet kapsz a hatékony lubickoláshoz! 

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

1. Grand Prismatic Forrás, Yellowstone Park, Egyesült Államok

Az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb termálvíz-forrása. 75×91 méter nagyságú, mélysége 49 méter, és percenként 2 ezer liter vizet ont a felszínre, amelynek hőmérséklete 71 Celsius fokos. A forrást övező táj életteli színekben pompázik, amelyeket a baktériumok, a kőzetre lerakódott algák kölcsönöznek. A víz pedig tele van ásványokkal. A forrás medencéjének közepén a termálvíz teljesen fertőtlenített, a magas hőmérsékletnek köszönhetően.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

2. Jigokudani termálvíz-forrásai, Japán

Nemcsak az emberek számára jelent fő attrakciót, ugyanis több tucat majom fürdőzik naponta benne. A japán termálvíz-forrás népszerűségének elsősorban a gyógyhatás az oka. Kiválóan kezelhetők általa a reumás jellegű panaszok, valamint a keringési zavarok is. Még a majmocskák is ráéreznek, mennyire hasznos.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

3. „Vértó”, Beppu, Japán

A magas vastartalom miatt, Beppu forrásainak vize vöröses színű. Emiatt, a település tavai és forrásai olyanok, akár a pokol kapui: melegek és pirosan izzóak. A japánok „9 pokolnak” nevezik őket, ugyanis Beppu összesen 9 ilyen csodás termálvíz-lelőhelyet számlál.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

4. Geotermális Kék Laguna, Grindavik, Izland

Habár nem egy valódi medence, hanem egy geotermális forrás, mégis valódi luxusmedencének felel meg, az óriásira szabott áraknak köszönhetően. Izland több száz gejzírjének egyike mellett található, és a sziget elsőszámú turisztikai attrakciójaként tartják számon. Mindemellett, alig 40 kilométerre fekszik tőle Reykjavik, Izland fővárosa is. A Kék Laguna jellegzetessége, hogy a víz, amelynek hőmérséklete 40 Celsius fokos, egy turbinán keresztül ömlik a fürdőzőket szívesen látó medencébe, közben áramot fejlesztve.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.