UtazásTop 4: Lélegzetelállító tájak

Top 4: Lélegzetelállító tájak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Léteznek a világon olyan helyek, ahol nem kell múzeumoknak, építészeti mesterműveknek lennie ahhoz, hogy te kicsinek érezd magad a hely szépsége, rendkívülisége mellett. A Földön ugyanis vannak olyan térségek, tájak, amelyek “vadak”, de fantasztikusak, és amelyek egyedüli építésze az Anyatermészet.

Az alábbiakban négy ilyen “remekművet” mutatunk be, amely garantáltan elállítja a lélegzeted!

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

1. Mattehorn hegység, Svájc

A legenda szerint több mint 500 hegymászó és kalandor veszett oda, miközben azt próbálta elérni, hogy meghódítsa a Mattehorn csúcsát. 4478 méter magasból, a hegység Svájc minden szeglete felett őrködik, a lábánál a Riffelsee tóval. A tájak pedig, amelyeket a szemünk elé tár, meseszépek!

Fotó: Branán Mór
Fotó: Branán Mór

2. Moher sziklái, Írország

A hely vadsága és az ebből fakadó szépsége mellett, a kalandorok és turisták, akik az ír sziget ezen partvidékére látogatnak, kipróbálhatják a hullámokat is. A bámészkodás mellett ugyanis a Moher szikláinál a szörfölés a második alapelfoglaltság.

machu-picchu

3. Machu Picchu, Peru

Az inkák ezt a várat az Andok legtetejére építették vagy abból a célból, hogy tökéletes menedékhelyül szolgáljon számukra, vagy azért, hogy látványos kirándulóhelye legyen majd a jónépnek. Bármi is legyen a megépítésének indoka, a Machu Picchu gyönyörű horizontot tár elénk, a dzsungellel és a kizöldült hegyoldalakkal, amelyek körülveszik a romokat.

korallzatony4. Nagy Korallzátony, Ausztrália

A tengeralatti táj, amellyel az ausztráliai Korallzátony gyönyörködtet bennünket, nem hasonlítható össze egyetlen egzotikus sziget vagy hegylánc varázsával sem! A sósvízi krokodiloktól a közel 125 cápafajig, bálnák, halak, korallok és puhatestűek ezrei élnek a korallzátonynak otthont adó tenger mélyén. Az élet pedig itt örök körforgásban van.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek