KuriózumTizenkettedik gyerekét várja az édesanya: „Folyton ítélkeznek felettünk, az emberek nem szeretik...

Tizenkettedik gyerekét várja az édesanya: „Folyton ítélkeznek felettünk, az emberek nem szeretik a nagy családokat”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 37 éves Courtney Rogers szűz volt, amikor 2008 októberében férjhez ment egy lelkészhez, a 33 éves Chrishez. A nő, aki most a tizenkettedik gyerekét várja, azt mondja, soha nem használnak fogamzásgátlót, és 2008 óta minden évben terhes volt.

Az Új-Mexikóban élő házaspárnak jelenleg 11 gyereke van – a 11 éves Clint, a 10 éves Clay, a 9 éves Cade és Callie, a 7 éves Cash, a 6 éves Colt és Case, a 4 éves Calena, a 3 éves Caydie, a 2 éves Coralee és a majdnem egyéves Caris. Courtney jelenleg is terhes, tizenkettedik babájukat márciusra várják.

A család azzal igyekszik pénzt spórolni, hogy mosható textilpelenkákat használnak, ugyanakkor nem vásárolnak nassolnivalókat, helyette inkább saját maguk termelte gyümölcsöket fogyasztanak.

Courtney, akinek 29 ezer követője van az Instagramon, negatív megjegyzéseket is kap népes családjával kapcsolatban, de nem igazán törődik a rosszakarókkal. „Az emberek időnként elítélnek minket. Nem szeretik a nagy családokat, és azzal vádolnak, hogy nem gondoskodunk megfelelően a gyerekeinkről. Nem igazán zavar, mert tudom, hogy idegenek, és egyáltalán nem ismernek minket” – mondta Courtney.

Az édesanya otthon van a gyerekivel, és ő maga tanítja őket, miközben a saját kis farmjuk bővítésén is dolgoznak. Azt mondta, mindig is arra vágyott, hogy feleség és anya legyen.

„Mindig is szerettem volna gyerekeket, de nem volt konkrét szám a fejemben. A férjem javasolta, hogy legyen 10 gyerekünk, mint az ő édesanyjának. De 10 gyerek után még mindig fiatalnak éreztem magamat, és ezért a „Tucatjával olcsóbb” film példáját követtük. Úgy érzem, ez a tökéletes család, 6 fiúval és 6 lánnyal” – mesélte az édesanya.

A nőnek azonban sajnos három vetélése is volt az évek során. „2008 óta mindenki évben terhes voltam. Időnként kemény munka. Lépést kell tartani mindenki iskolai tanulmányaival, a takarítással és a mosással. A férjem a lelkész a gyülekezetünkben, és több mellékállása is van, hogy pénzt keressen.”

Arra a kérdésre, hogy használnak-e fogamzásgátlást, a nő azt válaszolta, hogy eddig egyetlen terhességet sem próbáltak megelőzni.

A család napja korán kezdődik. „Általában 8 órakor reggelizünk, és rögtön elkezdjük a tanulást. 11-ig vagy 11.30-ig ezzel vagyok elfoglalva. Takarítunk, majd megebédelünk. Utána a kicsiknek szunyókálás, a nagyobbaknak csendes pihenés következik. Ha nagyon zsúfolt napunk van, ezt az időt takarítással töltöm. A szundi után még tanulunk egy ideig, aztán jönnek a gazdaság körüli teendők, a takarítás, majd a vacsora.

A gyerekek lefekvés előtt általában megnézhetnek egy filmet, a férjem és én pedig általában befejezzük a takarítást, és előkészülünk, hogy lefektessük a kicsiket. A lefekvés 20:00 vagy 20:30 körül van” – mesélte Courtney a család egy átlagos napjáról.

Azt is hozzátette, hogy mindig is erre vágyott. „Szeretek édesanya lenni. Azt hiszem, szigorú vagyok az iskolai feladatok és a házimunka terén. Mindannyiunknak együtt kell működnünk.

Ami azonban a játékidőt illeti, engedékenyebb vagyok. Nem igazán szólok bele, hogy mit csinálnak, amíg biztonságos, az ünnepeket pedig igyekszem szórakoztatóvá tenni. A november – decemberi periódus a kedvencünk. A házunk elég őrült és hangos tud lenni időnként” – mondja.

A család heti 220 és 260 font közötti összeget költ a szupermarketben. „Csökkentjük a költségeket azzal, hogy előteremtjük az elfogyasztott hús egy részét, és a tojást” – magyarázta az édesanya.

Karácsonykor pedig nem esnek túlzásokba. Általában 1114–1485 fontot költenek az ünnepekre, ebbe beletartoznak a gyerekeknek vásárolt ajándékok, ünnepi pizsamák és ruhák is. „A férjemmel általában nem veszünk egymásnak ajándékot. Minden a gyerekekért van. Ugyanakkor több hónappal korábban elkezdem a bevásárlást, hogy megoszoljanak a kiadások.”

Ami pedig a családi karácsonyt illeti, az mindig különleges alkalom. „Karácsony napja mindig szórakoztató. A gyerekek előző este az új, ünnepi pizsamájukban fekszenek le, és korán kelnek, hogy megnézzék, mit találnak a kiakasztott harisnyákban. Általában gyors, de szórakoztató reggelit fogyasztunk, például fahéjas csigát és reggeli burritót. A férjem azután felolvassa Jézus születésének történetét a Bibliából, majd kibontjuk az ajándékokat. Utána a ház megtelik vidám rendetlenséggel és ünnepi karácsonyi zenével. A vacsoránk általában mexikói étel” – mesélte Courtney.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek