KuriózumTévedésből hajtottak végre abortuszt egy nőn - csak egy vitamin injekcióért ment...

Tévedésből hajtottak végre abortuszt egy nőn – csak egy vitamin injekcióért ment a kórházba

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az orvos és az ápoló sem ellenőrizte a beteg személyazonosságát és kórlapját, tévedésből elaltatták, és abortuszt hajtottak végre rajta.

A nő terhessége hatodik hetében járt, amikor elment a közeli klinikára egy vitamin injekcióért. Eszébe sem jutott megszakítani a terhességet, és csak azt akarta, hogy minden a lehető legjobban alakuljon.

A CNN szerint azonban az orvosok szörnyű hibát követtek el, összekeverték a betegek kórlapjait, és tévedésből abortuszt hajtottak végre a nőn. A tévedés oka az volt, hogy az orvos nem ellenőrizte a beteg személyazonosságát a beavatkozás előtt.

A kórház egyik ápolója beadta neki az altató injekciót, anélkül, hogy ellenőrizte volna a személyazonosságát, vagy bármit is kérdezett volna tőle. Az eset 2019. augusztus 7-én történt a szöuli Kangszo-ku egyik klinikáján.

Az orvos ezután végrehajtotta az abortuszt az elaltatott nőn, akinek fogalma sem volt róla, mi történik vele.

A Daily Mail szerint a nő csak másnap tudta meg, mi történt, amikor visszament a kórházba, súlyos vérzésre panaszkodva. Elképzelni is nehéz lehet, milyen mély megrázkódtatás érte a nőt, aki csak ekkor tudta meg, hogy a kórházi személyzet hanyagsága miatt elveszítette a kisbabáját.

Az esetet követően a dél-koreai hatóságok nyomozást indítottak az ügyben. Az orvos és az ápoló felelősségét egyaránt vizsgálták, és mindketten elismerték, hogy hibáztak. Az ellenük felhozott vád gondatlanságból elkövetett testi sértés.

Ami az ország abortusztörvényeit illeti, 1953-ban a Dél-Koreai Köztársaság bűncselekménynek minősítette az abortuszt, és az abortuszellenes törvények azóta is érvényben voltak. 2019 áprilisában azonban a koreai alkotmánybíróság kilenc bírája közül hét úgy ítélte meg, hogy az abortusz kriminalizálása alkotmányellenes, és kötelezték a szöuli törvényhozást, hogy az év végéig módosítsa az erre vonatkozó jogszabályt.

A felülvizsgált törvények végül 2021. január 1-jén léptek hatályba. A mostani szabályok értelmében a terhesség első 14 hetében legális az abortusz, nemi erőszak esetén pedig a terhesség-megszakítás a 24. hétig is lehetséges.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek