KuriózumTerepjáró kerekesszéket épített lebénult feleségének a férj

Terepjáró kerekesszéket épített lebénult feleségének a férj

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A JerryRigEverything YouTube csatornájáról ismert Zack Nelson, egy terepjáró kerekesszéket épített a deréktól lefelé lebénult feleségének. A férfi azért tette ezt, hogy felesége szabadon mozoghasson, ahol csak szeretné.

Cambry Kaylor, aki akkor még csak Zack barátnője volt, 2005-ben balesetet szenvedett, egy lovas bemutató során. Azt követően a fiatal nő deréktól lefelé lebénult. Zack azonban vele maradt, és a pár 2019-ben házasodott össze.

Zack nemcsak hogy felesége mellett volt élete legrosszabb pillanataiban, hanem segített neki abban is, hogy minden helyzetben meglássa a jót. 2018-ban Zack terepkerekesszék-modellt tervezett leendő feleségének, hogy ő is részese lehessen a kalandoknak.

Alapvetően két elektromos kerékpárt csatlakoztatott össze, és egy széket tett a közepére.

Így jött létre a The Rig

Ez egy szokatlan kerekesszék, amely lehetővé teszi, tulajdonosa számára, hogy olyan helyeken mozoghasson, ahová egy mozgásképtelen személy általában nem tud eljutni.

A YouTube-on való bemutatásának sikere és az a tény, hogy sok hasonló problémával küzdő embert érdekelt ez a kerekesszék, arra késztette Zacket, hogy találmánya tömeges gyártásába fogjon.

A megrendelések száma pedig egyre csak nőtt. Így sok mozgásképtelen ember élvezhette e különleges szék előnyeit, amellyel könnyedén mozoghatott.

Egy ilyen szék ára 4750 dollár egyetlen akkumulátorral. A jármű képes elérni a 20 km/h sebességet, a vele bejárható távolság pedig körülbelül 25-30 km.

Egy további akkumulátor esetében az ár 700 dollárral növekszik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek