Vannak, akik kicsit más megközelítésből tekintenek az elmúlásra, nem tartják fontosnak a temetési szertartást, hanem inkább amellett döntenek, hogy az elhunyt hamvait szétszórják valahol a tengerben vagy a hegyekben. A halott végakaratát márpedig ajánlott tiszteletben tartani.

Tekegolyóba helyezte apja hamvait, és úgy gurított egy tökéletes játékot!

Vannak teljesen szokatlannak tűnő végakaratok is, mégis a hozzátartozók igyekeznek az utolsó kívánság szerint cselekedni. Ez a férfi például azt szerette volna, hogy hamvait egy tekegolyóba öntsék bele, és ezzel üssék meg a főnyereményt a gyermekei. A család pedig tiszteletben tartotta az utolsó kívánságot.

John Hinkle, az Illinois állambeli Peoria iskola tekézője volt, majd kétszeres NCAA bowling bajnok lett a Western Illinois Egyetemen. A bowling iránti szenvedélye egészen fiatalon kezdődött, apjának az idősebb John Hinkle-nek köszönhetően.

“Az egész családom imádja a bowling-ot, életünk része ez a csodálatos sport” – mondta John az ESPN-nek. “A testvéremmel valósággal a tekepályán “laktunk”, késő estébe nyúlva vártuk, hogy anya és apa befejezzék bajnoki estéket. Négyéves korunktól kezdve minden szombat reggel bajnokságokra mentünk. Idővel mi is belenőttünk ebbe a sportba, a bátyámmal követtük a szüleink mintáját”.

John édesapja 2016-ban elhunyt, és nemrég a férfi úgy döntött, hogy apja emléke előtt tisztelegve egy teke golyóba önteti a hamvait, és egy tökéletes játékot dob vele.

Így John segítségével néhai apja is “elérhette” a tökéletes dobást, amiről mindig is álmodott. “Apa 298-at és 299-et dobott, de soha nem volt 300-a” – mondta John.

John kétkezes tekét játszott, ami a szabályok szerint azt jelenti, hogy nem lehet három ujjlyuk a labdájában. Az ő labdáján levő harmadik lyukat direkt úgy alakították ki, hogy abba elhelyezhessék az apja hamvait.

John és ikertestvére április 12-én a helyi Landmark Lanes-ben egy tökéletes játékra készültek, lélekben persze ott volt velük az idősebb John is. Még egy profi tekéző számára sem kis feladat a tökéletes játék.

“Könnyek gyűltek a szememben, és így próbáltam dobni a játék utolsó két labdáját” – mondta John a Fox News-nak .

“Nehéz volt nagyon, hiszen elárasztottak az érzelmek, koncentráltam, majd eldobtam a labdát. Az utolsó dobást úgy dobtam, hogy szinte nem is voltam magamnál, fogalmam nem volt az irányról, csak eldobtam, és talált” – mondta John.

A tökéletes játék csúcspontját természetesen rögzítették, az alábbi videón visszanézhető a megható pillanat:

“Megvolt, alig hittem. Letérdeltem a földre, és csak sírtam. Szerencsére ott volt a testvérem, aki segített, hogy összeszedjem magam, csak öleltük egymást, és mind a ketten sírtunk” – mondta John.

“Nem tudom szavakkal kifejezni, hogy mit jelent számomra ez az este. Apámnak soha nem jött össze a tökéletes játszma, csak MOST. Már 34 éve tekézek, és nyilvánvalóan ez volt a legjobb pillanat. Beteljesült apám kívánsága” – írta John egy Facebook bejegyzésben.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.