Teherbe esett a fiatal lány, majd úgy döntött elveteti a babát. Ha kíváncsi vagy mi történt ezután olvasd el a cikket!

Ez az én történetem – csak egy dolgot kérek, hogy senki ne ítéljen el elsőre. Ha semmilyen kedveset, pozitívot nem tudtok mondani, inkább semmit nem mondjatok. Ne kövezetek meg, azért, amit most olvasni fogtok.

lany-autoban-sir

Egy évvel ezelőtt egy terhességi tesztet csináltam, ami pozitív lett. Egy teszt, amely megváltoztatta addigi életemet. A nők többségénél ez egy örömhír, én mégis úgy éreztem magam, mint akinek kihúzták volna a lába alól a talajt. Teljesen összetörtem. Féltem. Mit szólnak majd a szüleim? Megbocsátanak? Hogy mondom el a barátomnak? Vajon, hogy fog rá reagálni? Netán szakít velem?

Órák hosszát sírtam, és közben azon próbáltam a fejem törni, hogy mitévő legyek. Korábban sosem gondoltam az abortuszra úgy, hogy az nálam egyszer majd szóba jöhet, de azokban a szörnyű napokban egyre inkább valószerű megoldásnak látszott. Szégyen volt, de az tűnt a legjobb döntésnek. Közben azon gondolkoztam, hogy vajon hogy fogok továbblépni, ha elvégezték a beavatkozást.

Pár hétig egy szót sem szóltam senkinek. Egy mélyen vallásos családban nőttem fel, ahol minden élet számított. Minden alkalommal, amikor egy időpontot szerettem volna kérni a nőgyógyásztól, valami visszatartott. Volt úgy, hogy éppen nem volt elég pénzem, vagy közbe jött valami probléma, vagy hatalmába kerített a félelem. Így sosem jutottam el az orvoshoz.

Egyik nap az autómban ültem, a munkahelyemre igyekeztem, és közben ment a rádió. Egy énekes új dalát reklámozták, amelynek címe „All of me” volt. A dal egy édesapáról szólt, aki elvesztette gyerekét, és azt mondta: „Hogyan félhetek attól, akit szeretnem kellene. Vajon képes leszek együtt élni ezzel a fájdalommal?”. Ezek a mondatok teljesen felzaklattak. Annyira elszégyelltem magam, hogy képes lennék ilyen csúnya dolgot tenni, csak azért mert félek.

Akkor tudatosult bennem, hogy szeretném világra hozni a gyerekemet, hogy karjaimban tarthassam, hogy ott legyek, mikor kimondja azt, hogy: mama. Attól fogva mindennap csak azt a dalt dúdoltam, amely segített, hogy átlendüljek ezen a krízisen. Isten akkor ott volt velem. És most is itt van, na meg az a sok segítő ember, barát, aki körülvesz. És köszönöm a szerelmemnek is, hogy mellettem áll, és minden hálám az övé.”

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Top