KuriózumSzorongott, amikor autószerelőhöz kellett mennie, ezért kitanulta a szakmát és csak nőket...

Szorongott, amikor autószerelőhöz kellett mennie, ezért kitanulta a szakmát és csak nőket alkalmaz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy autószalon lehetőséget biztosított arra, hogy a nők jobban megismerjék az autójuk működését!

“Nem találtam női szerelőt, ezért meg kellett tanulnom saját magam a szakmát” – magyarázta Patrice Banks, a Girls Auto Clinic alapítója.

Régen Patrice Banks valósággal irtózott attól, hogy szerelőhöz vigye az autóját, hiszen mivel nem ismeri a “szaknyelvet”, nem tudott szót érteni a szerelővel. “Féltem, hogy kihasználnak. Elegem volt abból, hogy tehetetlennek érzem magam, és nem tudtam a férfi szerelőkkel szót érteni. Úgy gondoltam sokkal könnyebb lenne, ha nő lenne az autószerelő. Azonban sehol sem találtam női szerelőt, ezért én kellett megtanuljam”.

Fotó: Girls Auto Clinic/Instagram

Banks elhatározta, hogy szó szerint saját kezébe veszi a dolgokat, és beiratkozott egy műszaki iskola délutáni óráira.

“31 évesen én voltam az egyetlen lány az osztályban, 19 éves srácokkal jártam együtt” – mesélte. Banks végül felmondott a korábbi munkahelyén, nem érdekelte az sem, hogy hat számjegyű fizetése volt, és ingyen dolgozott egy darabig egy philadelphiai garázsban, hogy elegendő gyakorlatra tegyen szert. 2016-ban megalapította a Girls Auto Clinic javítóközpontot a West Chester Pike mellett, Philadelphia külvárosában, Upper Darby-ban.

Banks autóklinikáján gyakorlatilag csak női személyzet dolgozik, és minden a nők igényeihez van igazítva. Még egy manikűr-pedikűr szalon is működik, hogy vonzóbb és praktikusabb legyen az ügyfelek számára. Ami érthető is, hiszen az autószalon kilenskörének 75%-a nő.

Fotó: Girls Auto Clinic/Instagram

A nők számára ez egy ideális autószalon, hiszen miközben a jármű működését ellenőrzik, időt spórolva a manikűr is elkészül.

“A barátnőmmel annak idején mindig úgy választottunk autószerelő műhelyt, hogy a közelében volt egy műkörömszalon és összekötöttük a kellemest a hasznossal. Így esett a választásom arra, hogy miért is ne lenne egy műkörmös a műhelyemben. Nagyon sok nő örül, hogy míg várakozik, elkészül a körme” – mondta.

“Egy olajcsere körülbelül 45 perc, ez idő alatt már retusálni lehet a régi manikűrt. A legtöbb nő nagyon megörül, mikor meghallja, hogy teljeskörű szolgáltatást nyújtunk” – mondta Banks.

Fotó: Girls Auto Clinic/Instagram

Banks és munkatársai ingyenes havi műhelymunkákat is ajánlanak, ahol bárki beállhat az autójával a garázsba, és megtanulhatja, hogyan kell leellenőrizni és karbantartani az autót. Az olajtól a fékeken át a gumikig mindent megmutatnak az érdeklődőknek.

A cég számára nagyon fontos, hogy a kliensek jól érezzék magukat.

“Leginkább nők jönnek, fontos számunkra, hogy a kliensek bízzanak bennünk, meghallgassuk őket, figyelmesek legyünk. Gondoskodnunk kell arról, hogy mindig elégedetten távozzanak, és azt kapják a pénzükért cserébe, amit elvárnak”

Fotó: Girls Auto Clinic/Instagram

“Fontos, hogy egy szerelőnek jó legyen a látása, hallása, szaglása, érzékelése, és mint tudjuk, a nőknek sokszor fejlettebbek az érzékszerveik, mint a férfiaknak. A nők el kell higgyék, hogy ők is meglátják és kezelni tudják a problémát” – tette hozzá Banks.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek