A Szondi teszt az egyik legjobb teszt, amely képes felfedni az emberi személyiség rejtett, negatív oldalait.

Szondi elmélete szerint, egy adott személyiség a hozza hasonló személyiséget vonzza magához. Tehát nincs más dolgod, csak válassz egyet a 8 arc közül és nézd meg, mit rejt a te személyiséged!

A szadista

Alapjába véve egy nyugodt ember vagy, aki mindig a mások segítségére siet. Ennek oka az lehet, hogy gyermekkorodban kevésbé kellemes eseményekben volt részed. Feltételezhető, hogy valaki, vagy valakik gyakran megaláztak, tetteidért rendszeresen támadtak, esetleg bántottak is.

Az epileptikus

Barátságos természetű vagy, és szereted uralmad alatt tartani az életed különböző területeit. Negatívuma a személyiségednek az impulzivitás, a harag és az agresszió, melyekkel kora gyermekkorodban találkozhattál, így azok mélyen beépültek a tudatalattidba, de te igyekszel elnyomni őket.

A katatóniás

Semmilyen módon nem szereted a változásokat, mert elégedett vagy azzal, amit megszereztél, és amit eddig elértél. Talán félénk és bátortalan személy vagy, aki különösen nehéznek találja az új helyzetekhez való alkalmazkodást. A teszt szerint minden bizonnyal egy kis hiperaktivitást igyekszel elfojtani az elmédben, mely által valamikor elveszíthetted a valósággal való kapcsolatodat.

A szkizofrén

Te vagy az a fajta ember, aki a családtól és a barátoktól függ. Nem tudod elképzelni a magányos életet. Mélyen legbelül azonban pontosan tudod, hogy nincs szükséged másokra ahhoz, hogy boldog légy. Úgy tűnik, kapcsolataid személytelenek és felületesek, mert hiányzik belőlük az igazi érzés. Talán van egy rejtett közönyöd mások felé, és elnyomtad magadban azt is, hogy kora gyermekkorodban kivontad magad bizonyos események alól.

A hisztérikus

Félénk ember vagy, aki nem szeret túlzottan kiemelkedni környezetéből, de Szondi elmélete szerint rejtett oldalad merő ellentéte mindennek, ugyanis a felületes és nem stabil érzelmek, az önimádat, és az exhibicionizmus jellemez téged.

A depressziós

Szórakozni szerető és gondtalan személyiség vagy, aki mindig dinamizmust, önbizalmat és optimizmust közvetít a külvilág felé. A gond csak az, hogy könnyen magadra is veszed mások gondjait, így néha kiborulsz, és ilyenkor könyörtelenül rád tör a melankólia. A rejtett oldaladat azonban az önbecsülés hiánya, az alsóbbrendűségi érzés, és a bűntudat uralja.

A mániákus

Olyan ember vagy, aki viselkedésével provokáló, de kerülöd a zajt, az extrémitásokat és a túlzásokat. Remek példa vagy a diszkrécióra, a visszafogottságra és a mértékre. Logikus gondolkodásodnak és visszafogottságodnak köszönhetően mindig ura vagy viselkedésednek. Ám személyiséged rejtett vonásai arra engednek következtetni, hogy nagymértékben jellemez téged az extrovertáltság, az én túlbecsülése, valamint az érzelmi és pénzügyi pazarlás. Legbelül van benned egyfajta izgatottság, amit ha nem kontrollálsz, fanatikussá és kicsapongóvá változtat.

A személyiségzavarral küzdő

Ez a személyiségzavar gyakran azt fejezi ki, hogy az egyén az ellenkező nemű táborhoz akar tartozni. Talán kora gyermekkorodban fojtottál el egy, a nemiségeddel kapcsolatos problémát. Esetleg trauma érhetett, ami feldolgozatlan maradt. Tudatosan vagy tudattalanul elnyomod magadban azt a vágyad, hogy a társadalom elfogadjon az ellenkező nem tagjaként.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.