KuriózumSzeretnéd formába hozni magad? Kezdd el még karácsony előtt!

Szeretnéd formába hozni magad? Kezdd el még karácsony előtt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A karácsonyi ünnepekre gondolva a családi idill, a fánál és a megterített ünnepi asztalnál ülve átélt meghitt pillanatok juthatnak eszünkbe. Félsz, hogy ez alatt a néhány nap alatt felszalad rád néhány plusz kiló? Kezdj el edzeni még ma! Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az ünnepi ínyencségeknek néha ellenállni kell, és a habzsolás helyett jó elmenni egy sétára vagy egy kis mozgást beiktatni néha.

A sikeres kezdésért

Hogy érnek véget az elhatározásaid? Hányszor ígérted meg magadnak, hogy többet fogsz mozogni és egészségesebben fogsz táplálkozni? Kitartani mellettük nem is olyan nehéz, mint ahogy az első pillantásra látszik. Elég néhány tippet és tanácsot megfogadni:

1. Tűzz ki magad elé egy célt

Miért kellene egyből a legelején edzéssel kezdeni? Szeretnél jobban törődni az egészségeddel, javítani a kondidon, vagy szebb alakot magadnak? Mielőtt elkezdenéd a tornagyakorlataid, egy reális, megvalósítható célt tűzz ki magadnak. Vigyázz, mindig kicsiben kell először gondolkodni! Például, elég elhatározni, hogy egy héten háromszor 30 percet fogsz tornázni. Ne felejtsd el mihamarabb beírni a naptáradba, hogy tudj előre tervezni.

2. Készíts saját tréningtervet

A második lépés a helyes gyakorlatok kiválasztása és a személyre szabott edzésterv kialakítása. Válassz egy olyan sportot, amit szeretsz. Ez lehet biciklizés, úszás, futás, fitnesz, vagy akármilyen más sport. Első heteinkben érdemes a lécet alacsonyabbra helyezni – a fokozatosságra ügyelj. A tervezés is kulcsfontosságú; ne felejts el lazítani a tornagyakorlatok között, és a nyújtást se hagyd ki a végéről.

A mi tippünk: Divatos sportruházatot a kinti programjaihoz és az otthoni edzéshez a Nike.com oldalon találsz. Szeretnél olcsóbban vásárolni? Használd ki a Nike kupon előnyeit, és rendelj kedvező áron.

3. Szerezz be minőségi sportruházatot és cipőt

Próbáltál már futni régi, szakadt melegítőnadrágban vagy tornáztál mindennapi viseletben? Még, ha lehet is ezekben a darabokban mozogni, érdemes előtte átöltözni.

Ennek több oka is van:

  • a funkcionális ruházat nagyszerűen felszívja az izzadtságot a bőrünk felszínéről
  • különlegesen készített darabok a különböző típusú sportokhoz lettek tervezve
  • ha átöltözöl, könnyebben ráhangolódsz az edzésre
  • helyesen kiválasztott darabok izmainkat és ízületeinket melegen tartják
  • bokánkat a sportcipők védik, ezen felül pedig stabilitást is biztosítanak

A mi tippünk: Funkcionális ruházatot, minőségi sportcipőket és még sok mást a Hervis.hu oldalon találsz. Ha a Black Friday Hervis akcióit teljes mértékben kimeríted, biztosan olyan összeget fogsz látni, ami mosolyt csal az arcodra.

4. Eddz otthon (is)

Nem szeretnél kimenni a téli hidegben, vagy csak nem vágysz emberi társaságra? Sokakat megrémiszt a gondolata annak, hogy esetleg a kondícióját bírálnák. Erre az eshetőségre jelölj ki egy olyan kis zugot, ahol a különböző felszereléseid tarthatod, mint a fitnesz szőnyeg, fittlabda, gumiszalag, ugrókötél és súlyok.

Célod elérésében egy pontos időpont kitűzése segíthet. Ilyenkor nem az estére kell gondolnunk, amikor általában már a TV előtt szoktunk ülni. Ilyenkor a tested már a pihenésre van kihegyezve. Még egy tipp: az otthoni tréning ideje alatt kapcsolj ki minden olyan eszközt, ami zavarhat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek