LélektárSzeptember 15-én felkel az Újhold a Szűzben - kis változások várnak ránk,...

Szeptember 15-én felkel az Újhold a Szűzben – kis változások várnak ránk, de nagy hatással és keserédes leckék a szerelemben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Szeptember 15-én hajnalban, felkel az égen az ősz első Újholdja, és ez a holdfázis gyönyörű és áldásos ajándékokat hoz a számunkra, különösen mivel a Szűz 21. fokán tűnik fel az égbolton.

A Szűz egy föld jegy, ami erősen kötődik a Föld tellurikus és pragmatikus energiáihoz, ezért ez az időszak minket is arra késztet, hogy átírjuk személyes életfilozófiánkat, és kedvesebbek, megértőbbek legyünk önmagunkkal. A Szűz az a jegy, amelynek isteni küldetése, hogy összhangba hozza azt, ami bennünk van, azzal, amit magunkon kívül teremtettünk, ezért ez az Újhold arra kényszerít minket, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, és azzá váljunk, akik valójában vagyunk.

Bár ez a megújulási folyamat néha fájdalmas lehet, érdemes átesni rajta, mert a végén egy csodálatos új kezdet lehetősége vár ránk.

Ez az Újhold a Szűzben megtanít rá, hogy békélhetünk meg önmagunkkal, ugyanakkor arra is, hogy kell igazán, az énünk mélyéről szeretni, a tolerancia és a konstruktív, de nem túlzott kritika segítségével. El kell fogadnunk a hibáinkat, ahogy a másokét is, anélkül, hogy hamut hintenénk a fejünkre, és durva kritikával illetnénk magunkat.

Tekintsük ezt az Újhold utáni időszakot alkalomnak arra, hogy érvényesítsük magunkat, hogy felfedezzük saját belső értékeinket, és helyreállítsuk a lelki békénket, valamint feltöltsük az idő közben kimerült erőforrásainkat, amelyeket felemésztettünk, miközben megpróbáltunk mindent a szabályok szerint csinálni, és a legvégső kimerülésig dolgoztunk azon, hogy mindennek és mindenkinek megfeleljünk.

Ebben az időszakban komoly, szándékos lépéseket teszünk önmagunk felé, és külön időt szánunk arra, hogy elérjük a bennünk rejlő lehetőségeket, akár a terápia és a gyógyítás különböző formáiról van szó, akár egy különleges öngondoskodási rutinról, például egy speciális étrend bevezetéséről. Több struktúrát és szervezettséget viszünk az életünkbe, finomítjuk és tökéletesítjük valamilyen képességünket, tehetségünket, amivel a sors megajándékozott, és alapos vizsgálat után lépésről lépésre haladva felépítünk valamit.

A szeptember 15-i Újhold mindenben megpróbálja megvilágítani a benne rejlő potenciált, hogy észrevegyük azt – és ez különösen igaz az önmagunkban rejlő lehetőségekre. Ha nem érezzük úgy, hogy megbecsülnek, vagy teljes valónkban látnak, különösen egy romantikus kapcsolatban, akkor komoly törések és repedések jöhetnek létre ebben a kapcsolatban. A Szűz szülöttek fontos leckéket tanulnak meg másokon keresztül, és ez talán kissé sokkoló vagy durva lehet a számukra, vagy azok számára, akikkel kapcsolatba kerülnek, de ha nem akarnak lemondani a szeretett személyről, megtanulják elengedni az áldozati szerepet, és konkrét lépéseket tesznek azért, hogy ott legyenek szerelmük mellett.

A szeptember 15-i Újhold a Szűzben kihívásokat is hoz magával, mivel ezzel egy időben több bolygó is retrográd mozgásban lesz. Ez teret enged a tempó lelassulásának, gyakran zavart és homályosságot hoz, azt az érzést, hogy nem vagyunk kapcsolatban a valósággal, és képtelenek vagyunk megbékélni azzal, ami körülöttünk történik. Néha megtapasztalhatjuk az elszigeteltség érzését is, úgy érezhetjük, hogy különbözünk másoktól, és nem tartozunk közéjük, az a benyomásunk lehet, hogy nem értenek meg, sőt, talán nem is szeretnek bennünket.

Ellensúlyozzuk ezeket a nem túl intenzív energiákat a Szűz tellurikus energiájával, és kapaszkodjunk bele, mint egy horgonyba, amely felemel bennünket. A Szűz energiája segít abban, hogy sokkal gyakorlatiasabb, bölcsebb és módszeresebb módon közelítsünk saját életünkhöz, hogy megszervezzük azt, és megtervezzük a fokozatos lépéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy elérjük, amit akarunk, hogy abba az irányba haladjunk, amelybe szeretnénk, anélkül, hogy túlterhelnénk magunkat, vagy megijednénk ettől a radikális változásokat igénylő időszaktól. A Szűz ráadásul az a jegy, amely rendkívül szoros kapcsolatban áll a mindannyiunkban lakozó isteni erőkkel, így most mi magunk is felfedezhetjük ezeket.

Ugyanakkor az Újhold a Szűzben szemben áll a Neptunusszal, de cserébe harmonikus aspektust teremt az Uránusszal. A Neptunusz olyan jelenlét lehet, amely nem sokat segít abban, hogy tisztábban lássuk a jövőképünket, de jobban összekapcsolhat bennünket önmagunkkal, és megkönnyítheti az isteni erőkkel való kommunikációt, talán még különböző kinyilatkoztató vagy irányító jeleket is kaphatunk. Az intuíciónk élesebb ebben az időszakban, bátrabban és kreatívabban fejezzük ki magunkat, kiaknázva a bennünk rejlő tehetségeket és adottságokat.

Másrészt az Uránusz a kiszámíthatatlanság bolygója, és nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy aktívan hozzájárul a szeptember 15-i Újhold aspektusához. Hirtelen, váratlan változásokat okozhat az életünkben, úgy érezhetjük, mintha kicsúszna a lábunk alól a talaj (az a stabil, biztos talaj, amit eddig ismertünk), ugyanakkor ezek a változások végül építő jellegűnek bizonyulnak. Bár gyorsan jelentkezhetnek, mégsem járnak azzal a kaotikus és bomlasztó hatással, ami a hirtelen változásokkal jár, hanem éppen ellenkezőleg, lehetővé teszik, hogy fokozatosan alkalmazkodjunk hozzájuk. Ezekhez társulhat a fejlődésünkhöz szükséges spirituális ébredés is.

Az általános retrográd aspektusok ellenére az Újhold és az Uránusz által alkotott trigon néhány pozitív aspektust is előtérbe helyez. Így nagyobb lesz a függetlenségünk, szabadabbnak, kevésbé korlátozottnak érezzük magunkat, jobban vonzódunk a kockázatvállaláshoz, az új dolgokhoz, a rutinból és a komfortzónánkból való kilépéshez, valamint a kalandok és az újdonságok befogadásához, mindazzal együtt, ami ezzel jár.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek