Egy MIT professzor szerint a COVID-19 világjárvány idején az utasok megfertőződésének esélye egy átlagos repülőút közben nem elhanyagolható.

Arnold Barnett, a MIT Sloan Menedzsment Iskolájának professzora nyilvános statisztikákat használt a társadalmi távolságtartás és az új koronavírus kapcsolatáról. Így számította ki, hogy mekkora esélye van repülés közben a megfertőződésnek.

A szakember szerint egy olyan repülőgépben ahol a középső sorok üresen maradnak, fele annyi a kockázata a megfertőződésnek, mint ahol minden sorban utasok ülnek.

Egészen pontosan Barnett kiszámolta, hogy egy tele repülőgépben az esélye, hogy koronavírussal megfertőződjünk 1 a 4300-hoz. Viszont, ha a középső ülések üresen maradnak, akkor a fertőződés valószínűsége 1 a 7700-hoz lesz csupán.

A szakember szerint 4300-ból csupán egy olyan utas lehet, aki súlyosan megfertőződik a COVID 19-el.

Lehet, hogy kicsinek tűnik az esély a megfertőződésre, viszont 79-szer nagyobb, mint a halálos repülőgép-baleset valószínűsége, ami 1 a 43 millióból.

A világjárvány ideje alatt nagyon fontos a társadalmi távolságtartás, minden méter számít. Így a 2 méteres távolságtartás a felére csökkenti a betegség kialakulásának kockázatát.

Minden légitársaságnak megvannak a saját távolságtartási szabályai, van amelyik minden jegyet értékesít, míg mások megpróbálják a három ülés esetén legalább az egyiket szabadon fenntartani.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.