„A változás nem fog bekövetkezni, ha mindig egy más személyt, vagy időt várunk! Tulajdonképpen saját magunkat várjuk, mert mi jelentjük a változást, amelyet keresünk!” – Barack Obama.

Ahhoz, hogy derűs napok köszönthessenek ránk, jól gondoljuk meg, hogy miért érdemes aggódnunk!

1. Ne aggódjunk azon, hogy esetleg hibázni fogunk!

Senki nem tökéletes, és a hibáink a személyiségünk velejárói. Próbáljunk meg úgy tekinteni az új helyzetekre, mint valami kísérlethez való jogra: kipróbálhatunk valami újat, és a végén levonhatjuk önmagunk számára a tanulságokat.

2. Ne aggódjunk azon, hogy mit mondanak mások rólunk!

Mindannyian másak vagyunk, és elsősorban magunknak kell ismerni saját magunkat. Az, hogy törődünk mások rólunk alkotott véleményével, rendben van, hiszen ez által is fejleszthetjük önmagunkat. De arra vigyázzunk, hogy senki kedvéért ne változzunk meg, csak azért, mert valaki úgy gondolja nem vagyunk elég jók. A mások véleménye csak annyiban befolyásoljon bennünket, hogy arra törekedjünk, hogy általuk jobb emberekké váljunk. Keressünk olyan embereket a környezetünkben, akik inspirálnak bennünket, és akiktől tanulhatunk.

3. Ne mások életével foglalkozzunk, kizárólag csak a magunkéra összpontosítsunk

Mert néha, tiszta jóindulattól vezérelve hajlamosak vagyunk beleavatkozni mások életébe, és ezáltal elhanyagoljuk azokat a dolgokat, melyek saját életünk szempontjából lényegesek és fontosak lennének.

4. Ne aggódjunk azért, hogy mit hoz a jövő!

Azonban igyekezzünk mindent megtenni azért, hogy amit elterveztünk, az beteljesülhessen. Legyen mindig tervünk a jövőt illetőleg, és igyekezzünk leküzdeni az esetleges felmerülő akadályokat. Mark Twain szavait idézve: ”Öreg ember vagyok már, sok problémát megismertem életem során, de a legtöbb belőlük be sem következett!”

5. Ne aggódjunk azért, hogy esetleg nem tudjuk, hogyan éljük az életünket!

Egyszerűen csak éljük meg a mindennapokat! Tűzzünk ki néhány célt magunk elé, szőjünk hozzá terveket és higgyünk önmagunkban! Óvakodjunk attól, hogy azzá váljunk, amivé a társadalom szeretné. Azt tegyük mindig, amit helyesnek hiszünk, igyekezzünk jobbakká válni és tisztelni másokat.

6. Igyekezzünk ne elveszni az apró részletekben!

Mindig koncentráljunk az egészre, és ne engedjük, hogy az apró részletek lelassítsanak bennünket a kiválasztott úton, és eltérítsenek eredeti terveinktől.

7. Ne aggódjunk a múltunk miatt!

Az egyetlen pillanat, amikor változtatni tudunk valamin, az nem más, mint a jelen. A múltat már nincs módunkban megváltoztatni, viszont levonhatjuk a belőle a számunkra fontos tanulságokat. Koncentráljunk minden erőnkkel a jelenre, és igyekezzünk ne megismételni a múltbéli hibáinkat.

Mindezeket a jó tanácsokat igyekezzünk megfogadni, mert ha teret engedünk az aggodalmainknak, akkor egy idő után azok fogják irányítani az életünket, és nem mi magunk. Ily módon pedig megakadályoznak bennünket abban, hogy úgy élhessük az életünket, ahogyan elterveztük! Ezért gondoljuk meg jól, miért is érdemes aggódnunk? Hiszen tudjuk, hogy általa nem oldunk meg semmit! Akkor meg miért is kell aggódni?

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.