KuriózumSzabadulj meg ettől a 3 mérgező dologtól, mert nap mint nap rombolja...

Szabadulj meg ettől a 3 mérgező dologtól, mert nap mint nap rombolja a lelked!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Észre sem vesszük, de napi rendszerességgel 3 igen mérgező dologgal bombázzuk a lelkünket. Természetesen mivel nem vagyunk tudatában, sokszor már csak akkor érzékeljük a negatív hatást, amikor komolyabb a baj.

Ha nem változtatunk az életszemléletünkön, akkor nem fogunk tudni lelkileg fejlődni, elnyomjuk személyiségünket, nem a saját utunkat járjuk, de az is lehet, hogy a depresszióval is szembesülni fogunk.

Szabaduljunk meg az alábbi mérgező dolgoktól, legyen egy szebb és kiegyensúlyozottabb életünk.

1. Negatív gondolkodás

A legtöbb ember nagyon sok negatív gondolattal küzd nap mint nap. Nem csak a saját negatív gondolatainkkal kell megküzdenünk, hanem a környezetünk, a tévé, rádió, világháló sugározta rémhírekkel is. Ha állandó negatív légkörben élünk, félelmeink eluralkodnak rajtunk, és ha már állandósultak, nehezen tudunk megszabadulni tőlük.

Hogyan lehet megszabadulni a negatív gondolatoktól?

Próbáljuk kizárni két héten keresztül a negatív gondolatokat, tekintsünk az életre egy kicsit derűlátóbban. Fektessünk hangsúlyt a pozitív dolgokra, hallgassunk kellemes zenét, sétáljunk, végezzünk olyan tevékenységeket, amelyek jókedvre derítenek.

2. Összehasonlítás másokkal

A világhálónak köszönhetően manapság minden pillanatban láthatjuk, hogy hogyan élnek mások, milyen a lakásuk, hová mennek nyaralni, vagy éppen mit esznek. Az összehasonlítgatás pedig állandó kisebbségi érzéssel, és frusztrációval tölthet el.

Hogyan kezeljük ezeket az érzéseket?

Tudatosítsuk magunkban, hogy minden ember más, mindenkinek más az életútja, és más dolgokon kell keresztül menjen a fejlődése érdekében. Fogadjuk el, és ne másokhoz hasonlítgassuk önmagunkat. Próbáljuk leküzdeni a korlátainkat, és igyekezzünk jobb emberré válni.

3. Szórakozás

Lehet, hogy úgy tűnik, hogy egy felnőtt ember nem engedheti meg magának a szórakozást, hiszen neki az a dolga, hogy dolgozzon, és gyereket neveljen. Mindenki megérdemel egy kis kikapcsolódást, engedjük el néha magunkat, és használjuk ki az önfeledt pillanatokat. Problémák állandóan lesznek az életedben, nem szabad csak azokra koncentrálni.

Mit tehetünk, hogy ki tudjunk kapcsolódni?

Tudatosan neveljük rá magunkat, hogy naponta legalább húsz percet töltsünk olyan dologgal, ami feltölt, örömet okoz. Kezdetben állítsuk be az órát a kiszabott időre, és tudjuk, hogy ilyenkor semmi és senki nem zavarhat, hiszen ez a mi időnk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek