LélektárSzabadulj meg az apátiától és a reménytelenségtől - Adventi második lelkigyakorlat!

Szabadulj meg az apátiától és a reménytelenségtől – Adventi második lelkigyakorlat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A tegnapi lelkigyakorlat után ma is egy olyan témát hozunk, amely sok ember lelkét valósággal lehorgonyozza. Ezek a megtapasztalások a közöny, apátia, lemondás, reménytelenség.

apatia

Valóságos lelki mocsár ez, amelybe ha beleragadsz, akkor mindig kell egy segítő kéz, amely kiránt onnan, hiszen ebben az állapotban pont azt éli meg a tudatod, hogy minden mindegy és nincs kiút.

Ilyenkor jön jól egy szoros ölelés, biztatás és jó szó, ne félj megosztani másokkal tehetetlenséged. Egy barát, családtag, lelki vezető segíthet kimozdítani ebből az állapotból.

Ha hosszabb hetekig hónapokig kerít magába ez az életérzés akkor érdemes szakember segítségét kérni, mert egy depressziós állapot tünete lehet.

„A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny.”
Elie Wiesel

Az apátia a szenvedélytelenség állapota, amikor bármit is csinálsz azt kedvtelenül, céltalanul, vagy akár automatikusan teszed.

Kevesen tudnak lelkesedni napjainkban. Mindaddig míg a lelked a közöny és kedvtelenség mocsarában van addig nem is fog sikerülni. A lelkesedéshez a léleknek szabadnak kell lennie. Ezt meg csak úgy érheted el, hogy apró lépésenként nap mint nap tudatosan lecseréled a közönyt nyitottsággal. A tudatunk mindig azt mutatja meg amelyre fókuszál az elménk. Ha bezárod magad a közöny börtönébe és lemondsz mindarról amit az élet adhat, akkor lelked önmagad rabjává válik.

“A közöny fagyos. A gyűlölet hideg, a szenvedély forró… A szeretet meleg”
Müller Péter

A reménytelenség egy hatalmas erő amely életutunkat negatívan befolyásolja napról napra elérhetetlen távolságba helyezve életcéljainkat. Ez hamar felemészti az életenergiát és akadálya lehet bármely testi lelki gyógyulási folyamatnak.

“Végtelen ürességet éreztem. Ezt a csatát a legnehezebb megvívni. Közönségesen úgy hívják: reményvesztettség.”
Bear Grylls

Mit kell tenned?

  • Nap mint nap tüzzél ki apró elérhető célokat és tudatoddal erősitsd azokat.
  • Keress olyan elfoglaltságot, amely számodra örömet okoz, bármi is legyen az.
  • Légy nyitott és befogadó azokra a lehetőségekre amit az élet kínál és engedd meg magadnak hogy kipróbáld azokat.
    Ha nem tetszik akkor még mindig megteheted hogy abbahagyod, de ne foszd meg magad egy esélytől.
  • Töltsd szabadidődet olyan emberek társaságában akik jó életenergiával, humorral élnek. Eleinte frusztráltan érezheted magad de hidd el idővel a lelked ráhangolódik a jó vibrációkra és lelkületre.
  • Irány a természet. Beindítja az életenergia áramlását és kimozdít a stagnáló állapotból. Az élet egyik lételeme hogy állandóan mozgásban, változásaban legyen. Ne állj ellen.
  • Gyújts meg egy gyertyát, mondj egy imát és kérd szellemi vezetőidet, hogy mutassák meg az utat amely a remény, lelkesedés irányába vezet.

Lelki egészségedre!

Kapcsolódó cikkek:

Módszer a belső egyensúlyunk helyreállítására depresszió esetén

Szeretnéd megtudni, hogy valójában mi is a depresszió? Ebből a videóból kiderül!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek