LélektárSzabadulj meg a bűntudattól és az önvádtól - Adventi első lelkigyakorlat!

Szabadulj meg a bűntudattól és az önvádtól – Adventi első lelkigyakorlat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az adventi lelkigyakorlat első napján azokkal az érzésekkel nézünk szembe, amelyek a leginkább életellenesek és a lélek számára a legnagyobb terhek.

buntudat

„Minden vád ellen lehet védekezni, csak az önvád ellen nem.”
Juhász Gyula

Amikor a tudat és a lélek a szégyen, az önvád és a bűntudat súlyát cipeli és nap mint nap a lelkiismeret-furdalás szegődik mellé utitársnak nehéz ráhangolódni magára a Szeretetre. Hiába jön a Karácsony, mindaddig amíg ezek a sebek a lelkeden vannak, addig nem tudod megtapasztalni annak igazi üzenetét.

„A lelkiismeret visszatekint a múltba, és irányítóul szolgál a jövőre.”
Charles Darwin

Kedves olvasó könnyíteni szeretnék lelki terheiden. Megsúgok valamit, csak csendben halkan, szelíd hangon, amit csak a lelked hallhat meg. Nincsen sem bűn, sem pedig bűnös. Csak tudatlan esendő ember van és szavak, cselekedetek, amik a tudatlanságból fakadnak. És ennek tükrében büneink tudatlanságok.

Így ha nincs bűn csak tudatlanság, akkor büntetésnek sem kell lenni. Törekedj a tudatosságra!

Az önvád által magát az életet vádolod és attól szakítod el magad, hiszen te is az élet megnyilvánulásának formája vagy. Önvádad életellenes és eltávolít a benned lévő isteni szikrától és az élettől magától.

Ne kínozd magad ezzel teherrel.

„Ne menj a romok közé! Ne töprengj azon, hogy alakíthattad volna-e másképp a múltadat. Legfőbb lelki erőd csak a megtörténtek vállalása lehet. Fogadd el, hogy, ami történt veled, amit cselekedtél, az a törvényed. Ezért űzz messze magadtól minden megbánást, bűntudatot, lelkiismeret-furdalást, minden olyan belső történést, szégyent, ami megaláz.”
Popper Péter

Ezt kell tenned:

Vegyél egy papírt és ceruzát és írd le mindazt amit szégyelsz önmagaddal kapcsolatban, bármi amit gondoltál, éreztél és tettél valaha és szégyennel tölt el, vagy vádolod magad.Tudatosítsd mindezt, de ne kapaszkodj újra bele a múlt sérüléseibe.

Kérd arra Szellemi Vezetőidet, a Jóistent, az Univerzum végtelen bölcsességét – vagy bárhogy is nevezed te azt – hogy segítsen abban, hogy tudatos lehess mindabban amit gondolsz, érzel, mondasz és cselekedsz. A lelkedben lévő büntudatot engedd el szeretettel.

A papírt, amelyre irtad elégetheted, és egy gyertya mellett csendben elmondhatsz egy imát.
Lelki egészségedre váljék!

Kapcsolódó írások a témához:

Szabadulj meg a bűntudattol! Derítsd ki, hogy mi állhat e negatív érzés mögött!

A vallás nem tesz jobbá, ellenben növeli a bűntudatot – állítják amerikai kutatók

6 módszer, hogy könnyíts a bűntudatodon

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek