KuriózumSúlyos betegnek hazudta gyerekét az édesanya, tolószékbe kényszerítette, hogy több ezer dollárt...

Súlyos betegnek hazudta gyerekét az édesanya, tolószékbe kényszerítette, hogy több ezer dollárt gyűjtsön össze

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kristy Shneidert és férjét, Erik Schneidert csalással vádolják, miután hazudtak örökbefogadott fiuk egészségével kapcsolatban. Azzal is vádolják őket, hogy olyan gyógyszereket és kezelést adtak neki, amire soha nem is volt szüksége.

A pár 2014-ben fogadta örökbe Louie-t, majd történetük, a tragikus sorsú, kerekesszékes kisfiú képe az egész világot bejárta. Kristy azt állította, hogy a fiú állandó, erős fájdalmakkal küzd, éppen ezért fentanil és a morfium tartalmú gyógyszereket kell szednie élete végéig. Kristy a hazugságainak köszönhetően 32.000 dollár készpénzt, ajándékokat és egyéb szolgáltatásokat gyűjtött össze.

A nő különböző televíziós interjúkban arról beszélt, hogy a fia a kórházban altatás közben találkozott Jézussal. Évekkel a hamis kezelések után a bírósági dokumentumokból kiderült, hogy Kristy az orvosokat is átverte.

Louie egyik orvosa, Dr. Meghan Repp akkor kezdett először kételkedni, amikor feltűnt neki, hogy a fiú fájdalmai és a tünetei nem következetesen jelentkeznek, és az is feltűnt neki, hogy ezekkel a „tünetekkel” az emberek nem élnek sokáig.

Korábban Louie „kicsi volt, alultápláltnak tűnt, csendes és kedves volt, gyakran ült tolószékben és oxigénmaszk volt rajta”. De miután nevelőszülőkhöz került, nagy változás következett be nála.

„Körülbelül hét kilót hízott, sétált és ugrált, és nem kellett oxigént kapnia” – mondta Dr. Repp. Kristy és Erik 2019-ben elvesztették a fiú felügyeleti jogát. Az esetet követően az orvosok azt is megjegyezték, hogy az egész történet a „Münchausen-szindróma” vagy ténybeli rendellenességek következménye, vagyis valaki másokat azzal csap be, hogy szándékosan megbetegszik, megsérül, vagy direkt letargiába esik.

2021. júliusában Kristy-t elsőrendű gyermek-veszélyeztetéssel vádolták meg. Az Arkansas-i Főügyészség csalással is vádolja őt és a férjét, mert több ezer dollárt gyűjtöttek be azzal, hogy fogadott fiuk egészségügyi állapotát meghamisították.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek