A 35 éves Morgan Hellquist kilenc éve járt már nőgyógyászához, Morris Wortmanhoz, amikor pert indított ellene orvosi műhiba miatt. Idő közben ugyanis rádöbbent arra, hogy az orvosa tulajdonképpen a biológiai apja.

Sokkot kapott a 35 éves nő, amikor megtudta, hogy a nőgyógyásza valójában a biológiai apja!

A fiatal nő úgy tudta, hogy annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogant meg, és nőgyógyásza, Morris Wortman volt az az orvos, aki segített az anyjának.

Hellquist szülei azt hitték, az apa egy fiatal orvostanhallgató, akinek a neve természetesen titokban maradt.

Egy áprilisi konzultáció során a 70 éves Wortman egy hüvelyi ultrahang után azt mondta a fiatal nőnek, hogy “Te valóban egy jó gyerek vagy” – és ekkor kezdett gyanús lenni az egész dolog. Azóta a DNS-vizsgálat alapján kiderült, hogy Morris Wortman tulajdonképpen a nő biológiai apja. A nő sokkot kapott a hír hallatán.

Morgan Hellquist 1985 szeptemberében született, és mivel apját egy részeg sofőr elütötte, deréktól lefelé le volt bénulva, ezért édesanyja mesterséges megtermékenyítésen esett át a nyolcvanas évek elején.

A családnak csupán annyi kérése volt, hogy legyen tiszta a donor kórtörténete, valamint észak-európai vérvonala legyen.

Végül több sikertelen megtermékenyítés után Morgan Hellquist édesanyja 1985-ben esett teherbe. A nő 1993-ban tudta meg, hogy mesterséges fogantatása volt, és mivel az anyja nőgyógyásza még mindig Wortman volt, így ő is hozzá kezdett járni.

A DNS-vizsgálat és a nyomozás során fény derült arra is, hogy 99,99% százalékos egyezés van Hellquist és Wortman egyik lánya között. Hellquist azt mondta, hogy soha nem egyezett volna bele, hogy Wortman legyen a nőgyógyásza, ha tudja, hogy ő az apja. A férfi ellen orvosi mulasztás, téves információk közlése, csalás, gondatlanság és érzelmi zavarok vádjával indítottak eljárást.

Forrás: Washington Post, Fotó: Illusztráció

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.