KuriózumSokkoló, hogy mit tartalmazott a kutatók által laboratóriumban kivizsgált szenteltvíz!

Sokkoló, hogy mit tartalmazott a kutatók által laboratóriumban kivizsgált szenteltvíz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A keresztény világban a szenteltvíznek jelentős szerepe van a hitbeli megtisztulás során, hiszen a víz, mint a legősibb elem és szimbólum hozzájárul a lelki és testi megtisztuláshoz.

Sokkoló, hogy mit tartalmazott a kutatók által laboratóriumban kivizsgált szenteltvíz!

Azonban a bécsi immunológiai és higiéniai szakhatóság vizsgálatai alapján az osztrák szenteltvizek jelentős közegészségügyi veszélyforrást jelentenek, hiszen átlagosan 1 ml szenteltvízben 62 millió baktériumot találtak.

A vizsgált vízminták 86 százaléka tartalmazott fekáliát, de volt bennük E.coli és Campylobacter kórokozó is.

A bevizsgált vizek nagy többsége nem csak biológiailag, hanem kémiailag is veszélyforrást jelentettek, ugyanis sok ilyen víz nitrátot tartalmazott, amely nagy mennyiségben súlyos betegségeket idézhet elő.

“A lakosságot minél gyorsabban tájékoztatni kell arról, hogy a szentelvíz fogyasztása egészségügyi kockázatokat eredményezhet, főként abban az esetben, ha valakinek az immunrendszere gyenge” – idézi Dr. Alexander Kirschner mikrobiológust a Reuters hírügynökség.

A szakember szerint nem is csoda, hogy a középkori városokban a lakosság nagy hányada hasmenésben szenvedett, hiszen a szenteltvizek is rendkívül szennyezettek voltak abban az időben.

Éppen emiatt a katolikus egyház az utóbbi időkben már palackozott, tiszta szenteltvizet bocsát a hívek rendelkezésére, így szorítva vissza a fertőzésveszélyt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek