OtthonSó, cukor, fokhagyma, mustár és kefir - cseréld le a kemikáliákat a...

Só, cukor, fokhagyma, mustár és kefir – cseréld le a kemikáliákat a kertedben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Védd bio módszerekkel a zöldséges kertedet! Íme, az alapanyagok!

Só, cukor, fokhagyma, mustár és kefir - cseréld le a kemikáliákat a kertedben

Ha szeretnél egy kis konyhakertet kialakítani, ahol megtalálhatók az olyan alapzöldségek, mint a hagyma, a retek, a saláta, a paradicsom, a paprika, stb., akkor törekedj arra, hogy ne használj semmilyen káros vegyszert, mert lehet, hogy megöli a kártevőket, de bejuthat a szervezetedbe is a mérgező vegyület, ahol betegségeket idézhet elő.

Következzen pár hasznos tipp!

Ha a paradicsom levelein, termésén foltok jelennek meg, akkor a növénynek foszforra és káliumra van szüksége. De az is megteszi, ha 1 liter vízbe feloldasz 100 g konyhasót, és azzal öntözöd meg a növényt. Ettől a sárga, foltos levelek lehullnak, és csak az érésre fog összpontosítani a paradicsom. De jobb megelőzni a bajt, ezért 50 g fokhagymát zúzz bele egy vödör vízbe, vagy 1 liter kefirt keverj bele szintén egy vödör vízbe, és azzal öntözd meg a paradicsomokat.

Ha szeretnéd serkenteni a céklák fejlődését, 30-50 g sót oldj fel egy vödör vízbe, és azzal öntözd a zöldséget. Ezt a módszert még nyár elején kell alkalmazni, mielőtt a cékla 8 levélnél többet hajtana. A sós vizet nem szabad egyenesen a szárra önteni, hanem sáncot kell ásni a sorok közé, és abba tölteni.

A csupasz csigák ellen a legjobb a mustárpor, ott kell beszórni, ahol a puhatestűek napközben pihennek. Ilyenek a nyirkos, árnyékos, nedves helyek, így a csigák távol maradnak a kertedtől, megkímélve a növényeket.

Ha imádod a krumplit, és szeretnéd hogy őszire sok termésed legyen, akkor ültetés előtt helyezd bele 8 órára a gumókat egy vödör vízbe, amelybe belezúztál 1 kg fokhagymát, majd ültesd el a burgonyát, így pár hónap múlva akár 30-50 százalékkal több krumplit szedhetsz ki a földből.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek