HolotropikumAlternatív gyógyászatSkóciában már receptre írják fel a természetet a pácienseknek

Skóciában már receptre írják fel a természetet a pácienseknek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Skóciában receptre is felírhatják valakinek, hogy több időt töltsön a természetben!

Skóciában már receptre írják fel a természetet a pácienseknek

Október 5-től a skóciai Shetland-ben engedélyezték az orvosoknak azt, hogy receptre is felírhassák a természetben való időtöltést. Nagy-Britanniában, és vélhetőleg az egész világon ez az első ilyen átfogó egészségvédő program, amelytől az orvosok azt remélik, hogy csökkenni fog az emberek magas vérnyomása, a cukorbetegek állapota is javul, nem beszélve azokról a személyekről, akik krónikus depresszióban, stresszben élnek.

Februárban például a szelet kedvelőknek nyomhatnak kezükbe receptet a családorvosok, a március kutyasétáltatásra alkalmas, áprilisban már bele lehet tenni a végtagokat a tengerbe, májusban lehet örülni a friss, zöld fűnek, júniusban és júliusban már többféle fűszálat lehet összehasonlítani, augusztusban lehet földigilisztát szedni egy esős nap után, szeptemberben kerti partit lehet szervezni, októberben csodásak a felhők és falevelek, novembertől januárig pedig gyönyörködni lehet a téli madarak sokszínűségében, ahogy az etetőkön nyüzsögnek.

A szakemberek azért tartják fontosnak a természetben való időtöltést, mert bizonyítottan jó hatással van a mentális, lelki és fizikai közérzetre. Elég már 90 percnyi természetben való sétálás, időtöltés, hogy valaki jobban érezze magát. A szorongó, hiperaktív, figyelemhiányos gyerekek esetében is kitűnő módszer a természet-terápia, amely többek között erősíti az immunrendszert.

Ezt nálunk is ki lehet próbálni, nem kell megvárni, míg az orvos felírja receptre az erdei sétát, netán folyómenti kocogást.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek