KuriózumSírva rohant ki az üzletből az édesanya, amikor rájött, hogy nincs elég...

Sírva rohant ki az üzletből az édesanya, amikor rájött, hogy nincs elég pénze kifizetni a gyerekeinek szánt ajándékokat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A karácsony varázslatos időszak, de komoly anyagi nyomást helyezhet az emberekre, és különösen a kisgyerekes családokra.

Az angliai Leicestershire-ben élő 32 éves Danielle kétgyerekes édesanya, aki nemrég a TikTokon osztotta meg szívszorító történetét arról, hogy nem tudja megadni gyerekeinek azt a karácsonyt, amiről álmodnak, és emiatt bűntudata van.

Danielle, akinek a gyerekei 4, illetve 1 évesek, az autójában vette fel a rövid videót, közvetlenül azután, hogy vissza kellett tennie a nekik szánt játékokat a polcra, mert miközben sorban állt a pénztárnál, rájött, nincs elég pénz a bankszámláján, hogy kifizesse azokat.

„Azért mentem be a boltba, hogy vegyek néhány alapvető dolgot, például WC-papírt és fogkrémet, és ha már ott voltam, gondoltam, veszek pár apróságot a karácsonyi ajándékokhoz is.” – magyarázta.

„Betettem néhány dolgot a kosárba, és sorba álltam, hogy fizessek, amikor úgy döntöttem, hogy gyorsan megnézem a banki alkalmazásomat, hogy még egyszer ellenőrizzem a biztonság kedvéért.”

Ekkor vette észre, hogy nincs elég pénz a számláján, és meg kellett hoznia a szívszorító döntést, hogy visszapakolja a játékokat a polcra.

Sírva rohant ki az üzletből az édesanya, amikor rájött, hogy nincs elég pénze kifizetni a gyerekeinek szánt ajándékokat
Fotó: TikTok

„Nem voltam benne biztos, hogy közzétegyem ezt a videót, vagy sem. De úgy döntöttem, megosztom, hogy mások is tudják, nincsenek egyedül, és mindannyian csak a legjobbat próbáljuk kihozni magunkból!” – írta a leírásban az édesanya, aki a könnyeivel küzdve mesélte el a történteket.

A megélhetési költségek válsága súlyosan érintette Danielle családját. Elmondta, hogy mióta második gyereke megszületett, nem tudott visszamenni dolgozni, ezért jelenleg kénytelenek egy fizetésből megélni, ráadásul jelzáloghitelt is kell fizetniük, így az alapvető dolgokra is csak nehezen futja.

„Nem is a játékokról volt szó, egyszerűen csak ez volt az utolsó csepp volt a pohárban, ez volt mindennek a teteje. A költségek egyszerűen nevetségesek, az emberek nem tudnak megélni anélkül, hogy ne lennének eladósodva. A fizetésük éppen csak fedezi a jelzáloghitelt és a számlákat, és akkor még az élelmiszerekért és egyéb extrákért is fizetni kell.” – írta le a jelenlegi helyzetet az édesanya, és hangsúlyozta, hogy sokan még nála is rosszabb helyzetben vannak.

Danielle ugyanakkor a közösségi média hatását is kiemelte, ami óriási elvárásokat teremt, és csak tovább növeli a szülők bűntudatát, ha nem tudják biztosítani a „tökéletes” ünnepet a gyerekeiknek. Szerette volna megmutatni az érem másik oldalát, hogy éreztesse a küszködő családokkal, nincsenek egyedül.

„Senki sem mutatja meg a valóságot, hogy milyen nehéz ez, és a bűntudatot, hogy gondoskodni akarunk mindenről, de így is anyai bűntudatot érzünk. Amikor a gyerekek azt mondják, hogy ‘Ó, a barátaim látták a Mikulást’, hogy magyarázod el egy gyereknek, hogy ezt nem engedheted meg magadnak?” – magyarázta Danielle, aki attól fél, a gyerekei azt hiszik majd, nem voltak elég jók, ha nem kapják meg azokat a dolgokat, amikre vágynak.

„Néhány évvel ezelőtt nem lett volna ilyen rossz a helyzet, de most mindenki küszködik.” – tette hozzá az édesanya.

A TikTok felhasználói hálásak voltak az őszinteségéért, és többen is megosztották saját, hasonlóan elkeserítő helyzetüket a hozzászólásokban.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek