Néhány fénykép, amelyet egy észak-franciaországi városban, a belgiumi határ közelében lévő Tourcoingban, egy oktatási intézményben készítettek, nagyon jól szemlélteti az iskolai tevékenység szokatlan módját világjárvány idejében, miután a korlátozásokat enyhítették és az oktatás elkezdődött a gyerek számára.

A médiában megjelent képek egyikén, a gyerekek mindegyike, egy krétával megrajzolt, kis négyzeten belül ül az udvaron, és egyikük sem tűnik túl izgatottnak a „játék” miatt. A Tourcoingban készült képeket, Lionel Top, a francia a BFM televízió riportere tette közzé a Twitter oldalán, és ez a szomorú látvány nagyon megérintette a felhasználókat.

“Nem tudok szó nélkül elmenni a tények mellett. Ez a kép szívszorító. Ez nem iskola!” – írta Laurence De Cock, a Twitter-en.

A riporter, Lionel Top, kedden készítette ezeket a fényképeket, egy nappal azután, hogy az iskolákat újra megnyitották Franciaországban.

“Annak érdekében, hogy a szünetek alatt betartsák a járványtani szempontból előírt kellő távolságot, a tanárok ezeket a négyzeteket rajzolták az iskola udvarára. A gyerekek együtt játszanak, táncolnak, ugrálnak, nevetnek, de egyikük sem hagyhatja el a számára kijelölt különálló négyzetet. Amint láttam, a gyerekek ezt nem fogták fel büntetésként.” – írta Lionel Top a Twitteren.

“Még soha nem láttam ennél szomorúbb képet. Szörnyű, hogy gyerekeinket ilyen dolgoknak kell alávessük.” – kommentálta Myriam Cau.

“Ez egyszerűen embertelen! Szégyen a gyermekekre, a tanárokra és az oktatási intézményekre nézve egyaránt! Micsoda borzalom!” – írta Lily.

Fotó: Twitter/Lionel Top

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.