Ritka pillanat! Afrikai fekete párducot fotózott le egy indiai fiatal!

Felejthetetlen élményben volt része annak az indiai fiatalnak, aki az afrikai Taboda Reserve által szervezett szafarin egy rendkívül ritka nagymacskát kapott lencsevégre, megelőzve több profi fotóst, akik rengeteg időt és pénzt áldoznak arra, hogy különleges és egyedi állatfajokat tudjanak megörökíteni.

A 23 éves, mérnöknek tanuló Abhishek Pangis, aki India Maharashtra tartományának nyugati részén él, egy hónappal ezelőtt szüleivel vett részt a Taboda Reserve szafariján.

Már az első nap bámulatos volt számukra, de a második nap tartogatta a legnagyobb élményt, hiszen egy ritka nagymacskát sikerült megpillantaniuk, ugyanis egy fekete párduc épp a közelben napozott, mintegy 40 percig gyönyörködhettek a turisták a fekete pöttyöket viselő bundás ragadozóban.

“Szóhoz sem jutottam, mikor megláttam a párducot, annyira szép volt. Csak fotóztam, és fotóztam, 10 percnek is el kellett telnie, hogy észhez kapjak, milyen állatot is fotózok. És a legszebb az, hogy nekem 40 percig hagyta, hogy fényképezzem. Láthattam, amint egy tócsából iszik, ahogy megjelöli a területét, vagy ahogy épp a majmokat figyeli. Bámulatos élmény volt, sőt még a jeep előtt is el sétált, szürreális volt az egész” – mesélte a fiatal.

Abhishek számára ez volt élete első szafari kirándulása, ami nem is alakulhatott volna jobban, hiszen a 15 safari jeep járgányból csak négy maradt a helyszínen, és azokon utazó turisták közül csak Abhisheknek volt fényképezőgépe.

Ez az igazán nagy mázli!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.