KuriózumRapunzel-szindróma: meghalt a 16 éves lány, miután megette a saját haját

Rapunzel-szindróma: meghalt a 16 éves lány, miután megette a saját haját

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Rapunzel-szindróma egy olyan kényszeres betegség, amikor a beteg a saját haját tépi ki, és fogyasztja el! Ezt az állapotot trichopagia néven is emlegetik, ami tulajdonképpen kóros hajevést jelent.

Bármennyire is hihetetlen, de a betegség valós, és annyira elfajulhat, hogy akár az érintett személyt halálát is okozhatja. Leginkább a tizenéves lányok érintettek: a hajevést súlycsökkenés, bélelzáródás, fekély és hányás kísérheti.

A gyomorban felgyülemlett hajcsomót általában műtéti úton távolítják el, és ezzel párhuzamosan pszichoterápiás kezelésben is részesül a beteg. A Rapunzel-szindróma egy eléggé ritka betegség, és általában valamilyen súlyosabb mentális probléma következtében alakul ki.

Egy 16 éves lány, Jasmine Beever Rapunzel-szindrómában halt meg. A lány egyik nap nem érezte jól magát, hazament az iskolából, majd néhány órával később kórházba szállították, és sürgős műtéti beavatkozást hajtottak végre rajta, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét. Amint felnyitották, kiderült, hogy egy óriási hajcsomó okozta az elfertőződést a bélrendszerében, ami idővel más létfontosságú szerveket is kezdett megtámadni.

Fontos, hogy, ha azt vesszük észre, hogy a gyermekünk ehhez hasonló tünetekkel küzd, kérjük minél hamarabb egy pszichológus szakember segítségét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek