KuriózumRákban halt meg a kétgyerekes édesanya, bár az orvosok sokáig azt bizonygatták,...

Rákban halt meg a kétgyerekes édesanya, bár az orvosok sokáig azt bizonygatták, hogy nincs komolya baja

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Lucy Ogilvie 4 éven át szenvedett bélrákban, bár az orvosok rendületlenül állították, hogy „csak aranyere van”.

A 40 éves nő, aki két gyerek édesanyja volt, nemrég elhunyt, pedig még adománygyűjtést is indítottak, hogy kipróbálhassanak egy drága kísérleti kezelést.

Lucy férje azt nyilatkozta, némi megkönnyebbülést érez, hogy feleségének nem kell többé szenvednie. Mire végre diagnosztizálták, a rák már átterjedt más szervekre is.

Ez 2019 májusában történt, ekkor az orvosok azt mondták, nem sok esélyt látnak rá, hogy tovább éljen, mint az év decembere.

Lucy azonban eltökélte, hogy meghosszabbítja életét lányai, Aoife (7 éves) és Enid (2 éves) érdekében. A kétgyermekes édesanya 2020. szeptember 7-én hunyt el.

„A halála előtti napokban Lucy szövődmények sorozatát tapasztalta, alacsony vérnyomást és veseelégtelenséget. Végül eszméletét vesztette. A szervezete nem bírta tovább a megpróbáltatásokat, és, miután egy ideig oxigént adagoltunk neki, Lucy békésen elhunyt.” – írta a férje, Iain.

„A valódi hatást még nem fogtuk fel, de személy szerint bizonyos felszabadulást érzek, tudván, hogy már nem kell tovább szenvednie.” – tette hozzá Iain.

A diagnózis után Lucy állapota egy ideig javult a kísérleti gyógyszerek miatt. Három hónappal később azonban a gyógyszeres kezelés már nem hatott.

Ekkor elkezdte a kemoterápiát, és ezután egy ideig ismét jobban volt. Az év elején azonban a daganat ismét terjedni kezdett.

Ekkor újrakezdték a kemoterápiát és a sugárkezelést is kapott, de eredménytelenül. Lucy egy másik kísérleti kezelést is ki akart próbálni, de ez nagyon sokba került, ezért adománygyűjtésbe kezdtek.

Sajnos Lucy elhunyt, mielőtt elkezdhették volna a kezelést.

Forrás: Metro

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek