KuriózumRájöttek, hogyan nyerhetnek a lottón, és milliomosok lettek. Két nyugdíjas különleges története!

Rájöttek, hogyan nyerhetnek a lottón, és milliomosok lettek. Két nyugdíjas különleges története!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokan lottóznak abban reményében, hogy egyszer egy szép napon megütik a főnyereményt, és pillantok alatt megoldódik minden probléma az életükben.

Azonban nagyon kevés embernek van olyan szerencséje, mint Jerry és Marge Selbee-nek. Az amerikai házaspár annak köszönheti, hogy milliárdokat nyert, hogy rájöttek, hogyan játszhatják ki a lottószámokat.

Jerry évekkel ezelőtt matematika tanár volt, így volt már némi gyakorlata a számok világában. Amikor meglátta a Winfall nevű újfajta lottócédulát, azonnal tudta, hogy milyen logikán alapszik az egész. 5 perc alatt fejben számolta ki, hogy hogyan tudnak nyerni száz százalékosan Michigan állam legújabb lottójátékán.

A férfi egy kis vegyes üzletben vette észre az új lottójátékot, és mivel mindig jó volt a számokban, egyből rájött, hogy mi hibádzik a lottóban. A 49 számból hatot kellett eltalálni ahhoz, hogy megnyerje a minimum két millió dollárt. A játék egyedisége a “roll back”-ben, vagyis a visszaosztásban rejlett. Ha senki sem nyerte meg a jackpotot, és az elérte az ötmillió dollárt, a főnyeremény összegét a következő húzásnál szétosztották az 5-ös, 4-es, 3-as és 2-es találatok között. Így azok a szokásos nyeremény sokszorosát fizették.

Jerry rájött, hogy ha sok szelvényt vesz, biztosan lesz annyi nyertes köztük, hogy a visszaosztás alkalmával több pénzt nyerjen, mint amennyit eredetileg a szelvényekre költött. Gyorsan letesztelte az elméletét és nyert, majd elkezdtek élesben is játszani.

Amikor bejelentette a lottótársaság, hogy visszahúzás lesz, titokban elutazott a 75 km-re található városba, és 2200 dollárra 1 dolláros szelvényeket vett. Szép kis összeget nyert, azonban rájött, hogy túl kevés szelvényt vásárolt, ezért következő alkalommal már 3400 dollárt áldozott fel. A következő körben már nyolcezer darabot vett, és 15 700 dollárt nyert.

Pár év múlva már hivatásszerűen lottózott, Jerry és felesége Marge, ez idő alatt több millió dollárra tettek szert.

Pár hónappal később egy külön céget alapítottak, hogy családtagjaikkal és barátaikkal együtt lottózzanak. A GS Investment Strategies LLC nevű cégnek 2005 tavaszára már 25 tagja volt, volt köztük rendőr, ügyvéd, könyvelő és bankigazgató is.

Sokan csalónak titulálták őket, és már rendőrségi nyomozás is indult ellenük, azonban a két nyugdíjas teljesen legálisan játszott. A “bűnük” csupán az volt, hogy rájöttek, miként kell nyerni a lottón.

A sikeres lottózás csak azért fuccsolt be, mert bevonták ezt a típusú lottót, és többet nem tudtak játszani.

A rengeteg pénzt, amit nyertek arra használták, hogy felújítsák az otthonukat a maradékból pedig segítették 6 gyereküket, 14 unokájukat, és 10 dédunokájukat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek