KuriózumA pszichológusok szerint ezért nem szabad kommunikálnod a volt pároddal a közösségi...

A pszichológusok szerint ezért nem szabad kommunikálnod a volt pároddal a közösségi médiában!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Pszichológusok többsége egyetért abban, hogy ha egy párkapcsolat lezárul, és az érzelmek is elmúlnak, akkor nem tanácsos újrakezdeni a viszonyt, legalábbis az esetek többségében nem.

A pszichológusok szerint ezért nem szabad kommunikálnod a volt pároddal a közösségi médiában!
Fotó: Pixabay.com

Clinton Power párkapcsolati terapeuta, tanácsadó szerint az pedig egyenesen káros, ha valaki a volt párját percről percre követi a közösségi oldalon, és megpróbál minél több alkalommal kommunikálni vele. Hogy miért? Következzen 4 érv erre!

1. Hiú ábrándok

Nem jó ha beleéled olyasmibe magad, ami egyszer már balul sült el. A szakemberek szerint a volt pároddal, házastársaddal érdemes emberi, jó viszonyt kialakítani, de az már nem jó, ha átléped ezt a határt, és azon kezdesz fantáziálni, hogy milyen jó lenne újra együtt. Az ok egyszerű, ha a kapcsolatodnak sok veszekedés árán lett vége, akkor annak az esélye, hogy másodszorra minden rendben menjen köztetek, eléggé kevés.

“Ha a kapcsolatodnak vége, akkor annak valóban vége van. Mindaz, amit közösen meg- és átéltetek, többé már nem létezik, ezért a kapcsolattartásnak sincs semmi értelme. Ha mégis beszélgetsz a volt pároddal, akkor a szíved egy része még mindig abban reménykedik, hogy egy más világban, egy másik univerzumban talán minden jól alakulna közöttetek. Ez azonban hiú ábránd, amivel becsapod magadat” – véli Jill Weber pszichológus.

2. A közösségi médiában történő cserkészés a való életben is bekövetkezhet

Egyáltalán nem ártalmatlan, ha mindig utána nézel a közösségi oldalakon, hogy mit csinál éppen az exed. Ha ez sűrűn előfordul, akkor egy idő után azt veszed észre, hogy ott ültök egy kávézóban, és kedvesen elbeszélgettek a megszépült múltról.

Dr. Emme Short úgy véli, hogy ez a közösségi térben történő cserkészés egy idő után megszállottá tehet, és nagyban megnehezíti majd a későbbi életedet, és a racionális döntéshozatalodat is károsan befolyásolhatja, nem beszélve a szorongó, depresszív érzésről, ami szintén sok kárt okozhat.

A pszichológusok szerint ezért nem szabad kommunikálnod a volt pároddal a közösségi médiában!
Fotó: Pixabay.com

3. A hosszú ideig tartó epekedés káros lehet

Az egyáltalán nem jó, ha valami, vagy valaki miatt sokáig epekedsz, úgy, hogy az illetővel már nem vagy kapcsolatban. Yvonne Thomas pszichológus szerint a mentális egészséged megőrzése érdekében nem szabad kötődnöd az exedhez, és annak életéhez, mert így a lelked sosem talál rá önmagára, és nem tud új életet kezdeni. Szóval vegyél erőt magadon, és felejtsd el a volt párodat, és igyekezz úgy tekinteni rá, mint egy régi ismerősre, aki nem több annál.

4. Depresszió alakulhat ki

Tudományos bizonyíték van arra, hogy ha sokat követed a párodat, és annak minden mozdulatát a közösségi oldalakon, akkor egy idő után megnőhet a depresszióra való esélyed, hajlamod. Dr. Dolly Habbal szerint a pszichológusok, pszichiáterek egyetértenek abban, hogy a közösségi oldalakon történő, az ex-el szoros kapcsolatot ápoló viszony felerősíti a depresszióra való hajlamot, emellett pedig az elmagányosodás veszélye is fenyegethet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek